Afbeelding

Stadkamer houdt online kennisfestival over omdenken in crisistijd

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – Stadkamer, ZwolleDoet! en SportService Zwolle hebben voor verenigingen, maatschappelijke organisatie en cultuuraanbieders voor woensdag 4 november van 19.30 tot 22.00 uur het online kennisfestival ‘Inspireren is…omdenken in crisistijd’ georganiseerd.

Wat verandert er door corona? Hoe blijft jouw organisatie relevant en zichzelf onderscheiden? En hoe houd je de doelgroepen betrokken? Deze én andere onderwerpen komen aan bod tijdens deze eerste digitale editie. Bestuurders, commissieleden en/of mensen met een andere vrijwilligersfunctie bij Zwolse maatschappelijke organisaties, waaronder sport en cultuur kunnen deelnemen. Aanmelden kan via www.inspireniszwolle.nl.

Programma
Tijdens het online kennisfestival bespreken ze onder meer de belangrijkste uitdagingen waar vrijwilligersorganisaties in deze coronatijd mee te maken krijgen. Deelnemers krijgen antwoord op hun vragen hierover. Ze ontdekken de nieuwste (coronagerelateerde) regelingen die beschikbaar zijn voor verenigingen en ze krijgen inspiratie over hoe ze in deze tijd toch inkomsten kunnen genereren voor hun vereniging.

Stress
Hoofdspreker Arne van Huis, directeur van MAC impact en meditatieleraar, geeft een aftrap over hoe men zonder al te veel stress kan omgaan met de onzekerheden van morgen. Wat helpt jou en hoe kun je van betekenis blijven? Na het plenaire gedeelte kunnen de deelnemers kiezen om verschillende sessie online te volgen. Zo geeft Flynth informatie over allerlei subsidiemogelijkheden, inspireert communicatiebureau Stunned om de vereniging juist in coronatijd goed zichtbaar te laten zijn en in de sessie ‘Financieel gezond de crisis door’ vertelt Peter van Baak (eigenaar SponsorVisie en medeoprichter van AdsToSport) verenigingen over de gevolgen van de crisis en de mogelijkheden hier weer gezond uit te komen.

Aanmelden
Wie wil meeluisteren, meedenken en -praten kan zich aanmelden via de website www.inspirereniszwolle.nl. Op de website staat ook het complete programma. Inspireren is.., is een kennisfestival waar men inspiratie kan opdoen, aandacht is voor ontwikkelingen en vernieuwing én het leggen van verbindingen. Via deze ontmoetingsplek kunnen verenigingen en maatschappelijke organisaties kennis halen en brengen. Doel is ook ze te inspireren over alles wat van invloed is op de vitaliteit en toekomstbestendigheid van verenigingen en maatschappelijke organisaties.