Afbeelding
Eigen foto

Gebiedscoöperatie komt met Groene Loper IJsseldelta 2.0

Algemeen

ZWOLLE - De Gebiedscoöperatie IJsseldelta is begonnen met de Groene Loper IJsseldelta 2.0. Het project heeft als doel bewoners en bedrijven te betrekken bij natuur, landschap en biodiversiteit in hun eigen leefomgeving.

Tijdens een eerdere ronde is onder andere bijgedragen aan de aanleg van natuurlijke speeltuinen, de aanplant van bomen, het zaaien van bloemen, het plaatsen van informatieborden over het landschap en de aanschaf van verrekijkers om met schoolkinderen weidevogels te kijken.

Voorstellen

De Gebiedscoöperatie IJsseldelta roept bewoners en bedrijven op om nieuwe voorstellen in te dienen die bijdragen aan biodiversiteit en een meer groene leefomgeving. De voorstellen kunnen tot 1 december 2020 worden ingediend bij de coöperatie door het aanvraagformulier in te vullen. Dit is te vinden via www.gcijsseldelta.nl. Naast het aanvragen van een financiële bijdrage, kunnen initiatiefnemers ook gebruikmaken van het netwerk en de kennis van de Gebiedscoöperatie IJsseldelta.

De Groene Loper IJsseldelta 2.0 wordt gefinancierd met bijdragen van de gemeenten Kampen, Zwolle en Zwartewaterland en het Prins Bernard Cultuurfonds.