Afbeelding
Shutterstock

TEDxStadkamer gaat deels online

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De tweede editie van TEDxStadkamer is op donderdag 22 oktober. Dit jaar vindt dit voor een beperkte groep fysiek in de Stadkamer plaats, de overige mensen kunnen online via een livestream kijken. Daardoor kunnen zoveel mogelijk mensen zich laten inspireren door interessante sprekers.

Vier sprekers vertellen in persoonlijke verhalen over hun eigen ervaringen met het thema ‘The power of Failure’. Paul Iske, hoogleraar in Maastricht en oprichter van het Instituut van Briljante Mislukkingen, gaat deze TEDx online inleiden.

Missie

Jolien Dopmeijer heeft als expert studentenwelzijn een missie om van het leven voor studenten weer een mooie periode te maken. Zij put daarbij uit haar eigen ‘faalervaring’ om te bepleiten waarom het principe Root to rise een belangrijke plek verdient in het onderwijs.

Robert Bridgeman neemt deelnemers in zijn talk openhartig mee in de talloze keren dat hij faalde. Volgens hem is falen een essentieel onderdeel voor een volwaardig leven. Hij legt de nadruk op de emotionele en mentale aspecten van het falen en laat zien hoe passie en veerkracht te gebruiken om faalmomenten te laten werken.

Kwetsbaarheid

Na een leven vol razen, met een lat die mijlen hoog lag, koos Annemarie Stallinga bewust voor een ander pad. Het roer ging om. Dat was niet makkelijk, het voelde als falen. Er ontstond een leven waarin ook vertrouwen, intuïtie en kwetsbaarheid naar voren kwamen.

Broer Rasta Senang stond daarentegen bekend als ‘de grootste faler van Nederland’. In zijn talk laat hij zien hoe falen sterker maakt en hoe je het leven kan leiden dat je verdient.

Schamen

Moeten mensen zich eigenlijk wel schamen voor hun falen? Falen is de gewoonste zaak van de wereld en toch praat men er niet graag over. Met deze TEDX livestream hoopt de organisatie falen bespreekbaar te maken. Ook thuis achter de computer. De beroemde TED-talks zijn bekend. Dit zijn filmpjes van inspirerende talks van bekende sprekers op grootschalige TED-events. Vanuit de gedachte ‘ideas worth spreading’. De lokale evenementen heten TEDx. Deze editie van TEDX Stadkamer is mogelijk gemaakt door Windesheim, Gevenementen, Hemmink BV en Human Capital.

TEDx Stadkamer is via livestream bij te wonen op 22 oktober om 19.30 uur. Aanmelden kan via https://tedx.stadkamer.nl of via de website van Stadkamer.

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13