Afbeelding
Eigen foto

Zwolle krijgt er een aantal nieuwe straatnamen bij

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – Zwolle is weer een aantal nieuwe straten rijker. Het college van burgemeester en wethouders heeft deze week elf straten een naam gegeven. Het gaat daarbij vooral om nieuwe straten in het noordoostelijke deel van Breezicht in Stadshagen.

Ook heeft het college de naam van het fiets- en voetpad door de Rozentunnel gewijzigd. In de nieuwe buurten in Breezicht-Noord is het kavelplan bekend en hierdoor konden nu de straten worden toegedeeld worden. Het college heeft voor heel Breezicht in 2007 het thema ‘molens’ vastgesteld en de nieuwe straten krijgen nu namen van vroegere molens in Zwolle en van molenonderdelen.

Molens
Namen die bezoekers van de wijk gaan tegenkomen, zijn De Aloë, naar de vroegere molen aan de Nieuwe Vecht, De Duif, naar de vroegere molen bij de Hobbemastraat, Het Fortuin, naar de vroegere molen aan de Katerdijk aan het Zwarte Water, De Herstelder, naar de vroegere molen op de Eekwal, De Hoop, naar de vroegere molen aan Nieuwe Vecht, De Vlijt, naar de vroegere molen op de Vlasakkers, De Zaaier, naar de vroegere molen aan het Zwarte Water, De Zwaan en naar de vroegere molen aan de Schuttevaerkade. Andere straten worden vernoemd naar molenonderdelen als Bolspil, Kruiwerk en Wiek.

Rozenpad
In 2010 is de naam Rozenpad vastgesteld voor het fiets- en voetpad door de Rozentunnel (van de Voorsterweg naar de Belvédèrelaan) en ook voor de doodlopende straat daarnaast met enkele huizen die hier aan grenzen. Navigatiesystemen blijken volgens de gemeente hier soms niet goed mee te kunnen omgaan, waardoor automobilisten richting de fietstunnel worden gestuurd in plaats van naar de huizen aan het doodlopende pad. Daarom heeft het college besloten om de naam van het fiets- en voetgangerspad door de Rozentunnel te wijzigen van Rozenpad naar Belvédèrepad en de naam Rozenpad alleen toe te kennen aan het doodlopend pad vanaf de Voorsterweg en evenwijdig aan het Belvédèrepad.