Afbeelding
Foto: Erik Karst

Gemeente legt tijdelijke bushaltes aan voor nieuwe dienstregeling

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Voor iedereen die in Zwolle met het openbaar vervoer reist, verandert er vanaf 13 december veel. Vanaf die datum wijzigen de busroutes door de stad, vervallen er bushaltes en komen er nieuwe verbindingen.

Langs deze nieuwe routes legt de gemeente Zwolle - op verzoek van provincie Overijssel – twintig nieuwe, tijdelijke bushaltes aan. Het werk hiervoor vindt plaats tussen 15 november en 13 december. Keolis gaat onder de naam RRReis twee jaar lang het openbaar vervoer in de regio IJssel-Vecht verzorgen, waar Zwolle ook onder valt. Hiervoor rijden ze in 259 nieuwe elektrische bussen. Met de ingang van deze nieuwe periode voor het openbaar vervoer is een aantal wijzigingen doorgevoerd in onder meer de dienstregeling.

Haltes
Er worden twintig nieuwe bushaltes geplaatst langs de nieuwe routes. Deze bushaltes zijn er voor een periode van twee jaar. De duur van deze bushaltes hangt samen met de periode waarin Keolis het busvervoer voor regio IJssel-Vecht verzorgt. Na deze periode wordt de dienstregeling opnieuw bekeken en eventueel gewijzigd door de vervoerder die het busvervoer dan voor een periode van tien jaar gaat uitvoeren. Provincie Overijssel is voor de stadsdiensten in Zwolle de opdrachtgever.

Locaties
De nieuwe, tijdelijke haltes worden aangelegd in verschillende wijken in de stad. In Aa-landen komen er acht nieuwe haltes. Vijf nieuwe haltes worden in Stadshagen geplaatst en er komen vier nieuwe haltes in Hessenpoort. In de wijken Holtenbroek, Binnenstad en Zwolle-Zuid komt er één halte bij. De aanleg van de tijdelijke bushaltes begint op 16 november. Het werk duurt circa vier weken. Daarna voert de aannemer nog kleine, afrondende werkzaamheden uit.

Verkeershinder
Voor de aanleg van de haltes zijn tijdelijke verkeersmaatregelen nodig, zodat de aannemer de haltes veilig kan aanleggen in het doorgaande verkeer. Het werk kan voor beperkte verkeershinder zorgen. De locaties van de tijdelijke haltes in Zwolle zijn te zien op een kaart op de website www.zwolle.nl/bushaltes. Informatie over de nieuwe dienstregeling is te vinden op https://www.rrreis.nl/rrreis-met-ons-mee-vanaf-13-december.

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 23 uur geleden
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 28 mei, 10:48
Afbeelding
Lokale initiatieven gezocht voor donaties ter waarde van 50.000 euro Algemeen 28 mei, 08:27