Afbeelding
Eigen foto

Investeer met Blauwvinger Energie in Zonnepark Bomhofsplas

Algemeen

Coöperatie Blauwvinger Energie bestaat uit Zwolse vrijwilligers die als doel hebben de energievoorziening in onze stad zo snel mogelijk duurzaam te maken.

Daarvoor is energiebesparing en het zelf opwekken van (zonne-)energie op huizen en bedrijven nodig. “Maar dat is niet voldoende, zeker niet nu we van het aardgas af moeten en elektrisch gaan rijden”, zeggen de initiatiefnemers. “Daarom is het ook nodig om op grotere schaal energie op te wekken.” Inmiddels kan Blauwvinger Energie ruim zestienduizend huishoudens voorzien van stroom uit de zonneparken op de Bomhofsplas, De Weekhorst en de Sekdoornse Plas. “We willen duurzame energie van ons allemaal maken. Als we samen mede-eigenaar én afnemer zijn, kijk je er ook anders naar: je krijgt een relatie met je eigen stopcontact”, vertelt Milou van Rijn. “Elk jaar betalen we als Zwollenaren meer dan 125 miljoen euro voor onze energierekeningen, dat geld willen we zoveel mogelijk in de stad houden. We willen dat iedereen duurzaam én financieel kan profiteren van onze zonneparken.”

Het is daarom mogelijk om als Zwollenaar in Zonnepark Bomhofsplas te investeren “Het gaat om een bedrag van 2.250.000 euro”, aldus Kees de Vries. “Inwoners kunnen vanaf 250 euro investeren in het project. Ze dragen daarmee bij aan lokale groene energie én krijgen 3,8% rente. Het park levert sinds deze zomer energie.”

De investering is voor een periode van bijna vijftien jaar. Iedere drie maanden wordt een deel van de lening terugbetaald en rente uitgekeerd. Inschrijven kan tot en met 9 december. Zie voor meer informatie

https://blauwvingerenergie.nl/ik-investeer