Afbeelding
Foto: Eigen foto

Holtenbroek en Stadshagen gaan botanisch stoepkrijten

Algemeen

ZWOLLE – Holtenbroekers en inwoners van Stadshagen kunnen meedoen aan de FLORON Eindejaars Plantenjacht. Dat betekent een uur de wijk in tussen 25 december en 3 januari, op zoek naar bloeiende planten.

De deelnemers kunnen zo de wijk in en de natuur verkennen op ontdekkingstocht naar winterbloeiers en vervolgens stoepkrijten hoe ze heten. Wijkplatform Groen Holtenbroek heeft van FLORON twintig gratis ‘Botanisch Stoepkrijt Pakketjes’ gekregen om weg te geven aan Groene Holtenbroekers en Groene Stadshagenaren.

Foto
Bij het stoepkrijt zit ook een handige ‘Zoekkaart Winterplanten’. Wie zo’n Botanisch Stoepkrijt Pakketje wil ontvangen, kan een mail sturen naar groenholtenbroek@gmail.com.

Het pakketje wordt dan voor 25 december thuisbezorgd. Belangrijk is het adres te vermelden in de e-mail en het woord ‘Stoepkrijt’ in het onderwerp. Belangstellenden kunnen ook gelijk laten weten of ze wel/niet op de hoogte willen blijven van Groen Holtenbroek. Ze worden eveneens verzocht een foto te maken van een botanische tekening en deze te delen met Groen Holtenbroek. Dat kan via mail of Facebook: www.facebook.com/WijkplatformGroenHoltenbroek)

Via de link https://www.floron.nl/plantenjacht kunnen de deelnemers hun resultaten van de plantenjacht melden aan FLORON, de natuurorganisatie voor het behoud van de wilde flora van Nederland.