Afbeelding
Foto: Bas Overbeek

Hersenstichting zoekt collectanten

Algemeen

ZWOLLE – De Hersenstichting zoekt mensen die haar helpt om de 25e collecteweek in de eerste week van februari tot een succes te maken.

“In deze tijd houden we er rekening mee dat er collectanten zijn die liever niet langs de deur gaan. Daarom doen we een oproep aan mensen die zich fit voelen en er geen probleem mee hebben om te collecteren”, aldus de stichting. Eén op de vier mensen heeft een hersenaandoening, meldt de ze. “Een hersenaandoening, zoals een hersenbloeding, zet het leven op zijn kop, van patiënten maar óók van de mensen in hun omgeving. En waar de Hersenstichting zich echt zorgen om maakt: hersenaandoeningen zijn hard op weg de grootste ziekte van Nederland te worden. Ruim vier miljoen mensen hebben een hersenaandoening, denk aan dementie, Parkinson, een beroerte, depressie of hersenletsel na een ongeluk.”

Stoppen

En het aantal mensen met een hersenaandoening zal tot 2040 volgens de stichting explosief stijgen. “Samen kunnen we het stoppen. De Hersenstichting zet alles op alles voor gezonde hersenen voor iedereen. We investeren in veelbelovende en baanbrekende oplossingen om hersenaandoeningen te voorkomen, af te remmen of te genezen. Alleen samen kunnen we het door een hersenaandoening veroorzaakte leed stoppen.”

De stichting vraagt belangstellenden mee te lopen met een collectebus in de eigen omgeving. Zie voor meer informatie of direct aanmelden www.hersenstichting.nl of stuur een mail met persoonsgegevens naar collecte@hersenstichting.nl Tijdens kantooruren is het mogelijk om te bellen: (070) 360 48 16.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59