Afbeelding
Erik-Jan Berends

ROVA wijzigt inzameldagen voor afval op aantal plaatsen in Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De dagen waarop ROVA de containers komt legen, kunnen dit nieuwe jaar zijn veranderd. Wie wil weten of dat voor zijn of haar adres geldt, kan dat zien op de inzamelkalender van ROVA.

Inwoners met een smartphone of tablet kunnen de gratis ROVA-app via de App Store of Google Play Store downloaden. In de app dienen ze éénmalig hun adres in te stellen, daarna hebben ze altijd alle informatie over inzameling van afval en grondstoffen bij de hand. In de app kan men ook een herinnering instellen, zodat men bijvoorbeeld de avond voor de inzameldag een berichtje op de telefoon krijgt om zo nooit meer te vergeten de container op tijd aan de straat te zetten.

Inzamelkalender

Wie geen smartphone heeft, kan zijn of haar postcode en huisnummer invoeren op www.rova.nl/inzamelkalender. Daar ziet men dan direct de volledige jaarkalender met inzameldagen in beeld. Standaard verstuurt ROVA geen papieren inzamelkalenders. Wie toch een papieren inzamelkalender wil ontvangen, kan deze telefonisch aanvragen bij het ROVA-Klantcontactcentrum (038) 427 37 77. Dat is geopend op werkdagen van 08.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Inzameldagen

Door het verschuiven van de inzameldagen moet inwoners misschien wat langer overbruggen voordat hun container weer wordt geleegd. Ook zamelt ROVA geen afval in op 1 januari. Daarom zijn er begin 2021 extra inzameldagen gepland. De adressen waarvoor dit geldt, staan ook gelijk op de inzamelkalender.

Routes

Elk jaar kijken gemeente en ROVA of ze de routes voor het huis-aan-huis inzamelen van afval en grondstoffen kunnen verbeteren. Het besluit om routes aan te passen kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld het ontstaan van extra adressen door nieuwbouwwoningen of doordat is gebleken dat te veel containers voor een route zijn ingepland. Om te zorgen dat alle containers veilig en op tijd worden geleegd in Zwolle, zijn meerdere routes voor 2021 aangepast. Daardoor veranderen voor sommige adressen de inzameldagen.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30