Afbeelding
Foto: Eigen foto

Er rijden geen treinen op 16 en 17 januari tussen Zwolle en Dalfsen

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Vanwege werkzaamheden rijden er op zaterdag 16 en zondag 17 januari geen treinen tussen Zwolle en Dalfsen. Arriva zet bussen in. Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd.

Voor het vervoer met een vervangende bus hebben reizigers een geldig vervoerbewijs nodig zoals bijvoorbeeld een ov-chipkaart. Men moet hiermee zijn ingecheckt bij het station waar vandaan men vertrekt en weer uitchecken op het station van bestemming. In verband met de inrichting van de bus is het meenemen van fietsen dit weekend niet mogelijk.

Reistijd                                                                                                                                                        

Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd. Bestaande aansluitingen kunnen niet worden gegarandeerd. Arriva adviseert reizigers vooraf hun reis te plannen via de Arriva app of in de reisplanner op arriva.nl.

Mondkapje

Het devies is nog: reis verstandig, mijd de spits en de drukte en blijf thuis bij verkoudheidsklachten. In het ov, ook in het trein vervangend vervoer, geldt een verplichting tot het dragen van een mondkapje. Arriva vraagt reizigers om zich goed te verspreiden over de gereedstaande bussen. De bussen zijn zo ingericht dat reizigers voldoende ver van elkaar en van de chauffeur kunnen zitten tijdens hun reis.

Oproep

De overheid roept iedereen op om zoveel mogelijk thuis te blijven en niet onnodig op pad te gaan. Dit betekent dat deze oproep ook geldt voor het openbaar vervoer. Het ov blijft wel beschikbaar voor noodzakelijke reizen. Arriva voelt, net als de andere vervoerbedrijven, de verantwoordelijkheid om reizigers naar hun bestemmingen te blijven brengen. Het vervoersbedrijf doet een dringend beroep op reizigers om de eigen verantwoordelijkheid te nemen in de keuze of de reis wel of niet noodzakelijk is.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 27 mrt, 17:47
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 27 mrt, 17:03
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 27 mrt, 16:37