Afbeelding
Foto: Doree Colenbrander

Zwollenaar Jan Nabers staat als lijstduwer op plek 55 op CDA-lijst

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Het CDA heeft haar kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen vastgesteld. Hilde Palland uit Kampen neemt daarop definitief de twaalfde plek in. Zwollenaar Jan Nabers staat als lijstduwer op plek 55 in Overijssel.

Palland is daarmee de hoogste stijger op de lijst. Nadat Sybrand Buma burgemeester van Leeuwarden werd in 2019, kon zij tussentijds een plek innemen in de CDA-fractie in de Tweede Kamer. Palland en Nabers willen samen zorgen voor een krachtig signaal vanuit de regio Zwolle naar Den Haag.

Waardering

Palland is zeer vereerd met haar twaalfde plek. “Het is een blijk van waardering en vertrouwen in mijn functioneren in een relatief korte periode als Tweede Kamerlid”, zegt ze. “Ik ga graag door in Den Haag met mijn inzet voor familiebedrijven, een eerlijke economie en arbeidsmarkt, en met aandacht voor alles wat speelt in onze regio.”

Meerwaarde

Nabers is heel erg blij met de verkiesbare plaats van Palland op de kieslijst. “Het is prachtig dat onze regio met Hilde een vertegenwoordiger op een verkiesbare plaats heeft gekregen. Het is belangrijk dat onze mooie regio Zwolle in Den Haag vertegenwoordigd is en blijft. De lijnen zijn kort en dat is van grote meerwaarde. Om onze Zwolse ondersteuning kracht bij te zetten, heb ik me gemeld als lijstduwer en sta ik op plek 55 in Overijssel. Het is goed dat Hilde haar werk in de Tweede Kamer kan voortzetten. Maar daarvoor is de steun uit onze gemeente en regio onmisbaar. Daarom ondersteun ik haar van harte en hoop ik dat veel kiezers uit Zwolle op Hilde Palland zullen stemmen.”

De kandidatenlijst van het CDA voor de Tweede Kamerverkiezingen wordt aangevoerd door huidig minister van Financiën en lijsttrekker Wopke Hoekstra, die samen met het ‘beste kamerlid van Nederland’, provinciegenoot Pieter Omtzigt, de campagne aanvoert.

Afbeelding
Dahliastekkenverkoop op 25 mei bij Rondom de Peperbus; maar liefst 65 soorten Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Brand in frituurpan zorgt voor flink wat schade in keuken bij restaurant Silk Sushi & Asian Dining Algemeen 4 uur geleden
Relámpago Trio
Student zet eigen festival op Nieuws Ingezonden 4 uur geleden