Afbeelding
Foto: Eigen foto

Gemeente Zwolle wil de Koggelaan groener maken. Meepraten kan begin volgende week.

· leestijd 2 minuten Algemeen

ZWOLLE – Als het aan de gemeente Zwolle ligt, wordt de Koggelaan in de wijk Hanzeland omgetoverd in een fietsstraat met veel groen er omheen. De Spoorzone krijgt daarbij in de toekomst een nieuw park: Het Koggepark.

Het Koggepark wordt volgens de gemeente Zwolle een groene loper door Hanzeland. “Een rustpunt waar je prettig buiten kunt zijn. In het park is straks veel ruimte voor voetgangers en fietsers. Door het Koggepark loopt een fietsstraat; de auto is er te gast. De stenige Koggelaan verandert zo, ondanks de beperkte ruimte, in een fijne plek voor de hele wijk met groen en water.”

Ideeën

Bewoners gaven regelmatig aan meer groen te willen in de wijk en fijne plekken waar je even kunt zitten, meldt de gemeente. Deze ideeën zegt ze te hebben meegenomen in de concept visie die zij nu voor het park heeft gemaakt. De conceptvisie geeft een globaal idee van hoe het park er uit zou kunnen zien.

Gesprekken

Bewoners en belanghebbenden zijn uitgenodigd om mee te praten en te denken over het Koggepark, Deze gesprekken vinden digitaal plaats op 8 en 9 februari. Ook vraagt de gemeente bewoners of ze misschien zelf met haar aan de slag willen om de omgeving groener te maken. Op basis van de reacties van de omwonenden past de gemeente Zwolle de conceptvisie nu aan. De aangepaste visie gaat nog een keer naar de bewoners. Daarna wordt die in de loop van het voorjaar aan de gemeenteraad voorgelegd. Als de gemeenteraad instemt met de visie kan het ontwerp van de fietsstraat worden gemaakt. Ook hiervoor gaat de gemeente Zwolle bewoners uitnodigen om mee te denken en mee te doen.

In stappen

In 2022 hoopt de gemeente Zwolle te beginnen met de aanleg van de fietsstraat en ook al het eerste groen voor het park aan te brengen. “Zo wordt al zichtbaar hoe het Koggepark er uiteindelijk uit komt te zien. Daarna gaan we de komende jaren in stappen verder met de invulling van het Koggepark. Zo verandert de stenige Koggelaan naar een fijne plek voor de hele wijk.”

Bijeenkomsten

Wie met de gemeente Zwolle in gesprek wil over de ideeën, meer wil horen en met haar wil meedenken of misschien zelf wel actief wil meedoen om het park in de toekomst in te richten, is welkom bij één van de digitale bijeenkomsten op: maandag 8 februari van 15.00 tot 16.00 uur, dinsdag 9 februari van 15.00 tot 16.00 uur, dinsdag 9 februari van 16.00 tot 17.00 uur, dinsdag 9 februari van 19.30 tot 20.30 uur of dinsdag 9 februari van 20.45 tot 21.45 uur.

Aanmelden

Om digitaal een goed gesprek te kunnen voeren, bestaan de groepen uit maximaal tien deelnemers. De gemeente Zwolle biedt daarom verschillende opties aan. Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor een bijeenkomst bij de heer Van Essen via r.van.essen@zwolle.nl. Het kan zijn dat er voor een bepaald moment meer dan tien aanmeldingen zijn. Het verzoek is daarom twee opties door te geven waarbij men aanwezig kan zijn. Geïnteresseerden mogen daarbij aangeven welk moment hun voorkeur heeft, dan probeert de gemeente Zwolle daarmee rekening mee te houden.

Tijdens de bijeenkomst krijgen de deelnemers een korte presentatie over de conceptvisie en daarna gaan ze met elkaar in gesprek. De uitgebreide presentatie kan men van tevoren ook in zijn geheel bekijken en beluisteren via https://www.zwolle.nl/wonen-en-leven/bouwen-en-verbouwen/projecten/spoorzone-zwolle/koggepark.

Wie op de hoogte wil blijven van de ontwikkelingen in Spoorzone kan zich aanmelden voor de nieuwsbrief via r.van.essen@zwolle.nl.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 12 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 13 uur geleden