Afbeelding
Foto: Eigen foto

Stadkamer Zwolle schaart zich bij tien beste bibliotheken van Nederland

Algemeen

ZWOLLE - Stadkamer heeft opnieuw een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet ze aan belangrijke kwaliteitsnormen die gelden voor bibliotheek- en cultuurorganisaties.

Stadkamer scoorde op alle onderdelen (meer dan) positief en behoort volgens vergelijkend onderzoek tot de beste tien bibliotheken van Nederland. Een belangrijk onderdeel van de toetsing is het maatschappelijke effect en de toekomstbestendigheid. Met het certificaat heeft Stadkamer de bevestiging gekregen dat de organisatie, functies en diensten op een juiste manier worden uitgevoerd en dat aan alle kwaliteitsnormen wordt voldaan. Het certificaat is vier jaar geldig.

Kwaliteit

“We zijn natuurlijk erg blij met de uitslag”, reageert Astrid Vrolijk-de Mooij, directeur-bestuurder Stadkamer. “De CBCT noemt ons een professionele organisatie. We leveren kwaliteit met professionele medewerkers. Het is mooi dat dit wordt gezien, het is extra erkenning voor onze medewerkers.” Volgens de auditor van CBCT wordt de toegevoegde waarde van Stadkamer voor de maatschappij binnen de stad Zwolle ‘als van aanzienlijk toegevoegde waarde’ beschouwd. “Dit wordt mede vormgegeven door de aanpak die gericht is op het individu.”

De Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van bibliotheek- en cultuurorganisaties en van programma’s en diensten voor geletterdheid.