Afbeelding
Eigen foto

GroenLinks Zwolle vraagt om prettige woningen voor senioren

Algemeen

ZWOLLE - Veel mensen zoeken in Zwolle een geschikte, passende woning. Daarbij is er de vraag of de woning die mensen hebben nog past bij hun levensfase. GroenLinks-raadslid Anja Roelfs vraagt aandacht voor woonwensen van de oudere inwoner van Zwolle.

Ook in Zwolle wonen sommige ouderen nog in een eengezinshuis zonder geschikte voorzieningen op de begane grond. Het onderhoud van huis en tuin vraagt soms teveel. Veilig en comfortabel zelfstandig blijven wonen wordt hierdoor lastiger. Ondanks die moeilijkheid is er weinig sprake van doorstroom in de huizenmarkt, waardoor er minder eengezinswoningen voor gezinnen beschikbaar zijn.

Seniorenmakelaars

Om prettig door te kunnen stromen moeten er echter wel passende woonvoorzieningen zijn voor ouderen, zoals appartementen, meergeneratiehuizen of kangoeroewoningen. Anja Roelfs vraagt het college van burgemeester en wethouders wat de stand van zaken in Zwolle is. Roelfs: “Er moeten geschikte woningen zijn voor ouderen die graag kleiner of dichter bij hun familie willen wonen.” In sommige steden zijn er speciale ‘seniorenmakelaars’ die ouderen kunnen helpen bij de zoektocht naar een nieuwe woning – misschien ook iets voor Zwolle, vraagt Roelfs. Het college zal binnen een paar weken de vragen beantwoorden.