Afbeelding
Foto: Eigen foto

Elze Toornstra uit Zwolle loopt 10 kilometers op slippers voor het goede doel

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE– De 32-jarige Elze Toornstra uit Zwolle loopt woensdag 24 februari 10 kilometer op slippers om geld in te zamelen voor meisjes en vrouwen in India. Ze doet mee aan de wandelchallenge ‘Walk a mile in my shoes’ van het vrouwenplatform Lume.

Via deze challenge lopen vrouwen een lange afstand op uitdagende schoenen, zoals slippers, pumps of crocks, waarbij zij zich laten sponsoren voor het goede doel via www.lumehelpt.nl.

Spontaan
“Het idee voor deze wandelchallenge ontstond spontaan”, vertelt Elze die zelf bij Lume werkt; een beweging voor en door vrouwen wereldwijd die elkaar helpen hun geloof te delen en licht te verspreiden. “Op 1 februari bestond Lume twee jaar. We kijken terug op twee prachtige jaren, waarin we heel veel ontvingen. Daarvan willen we weer uitdelen, door andere vrouwen te helpen.”

Bevlogenheid
De keuze voor meisjes en vrouwen in India was snel gemaakt. Elze: “India heeft een speciaal plekje in mijn hart. Voor mijn werk bij Verre Naasten maakte ik enkele reizen naar dit land. Toen ik hoorde over dit project, en de bevlogenheid zag van dokter Vijila en haar man Isac die dit zijn begonnen, wilde ik me daar heel graag voor inzetten.” Het project helpt meisjes en vrouwen uit de Malto-gemeenschap. Zij behoren tot de allerarmsten in het noorden van India. Dit project richt zich op het ‘zelf doen’ en wil ruim 2.600 mensen helpen met als doel: minder ziektes, meer en gezonder voedsel, een beter inkomen en meer zelf bewustzijn over rechten. Voor 20 euro kan een meisje of vrouw al worden geholpen.

Meelopen
Elze zoekt nog steeds sponsors: “Sponsoren kan via mijn actiepagina op www.lumehelpt.nl. Maar zelf meedoen aan de challenge kan ook. Ik hoop met mijn prestatie tenminste vijftig meisjes en vrouwen in India te kunnen helpen.”

Over Lume
Lume is een beweging van vrouwen wereldwijd die elkaar inspireren, bemoedigen en helpen om vrijuit en zelfverzekerd hun geloof te delen. Lume biedt hiervoor een online community, concrete handvatten en praktische handvatten, zoals de Lightswitchavond en de Lightbox.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 23 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen gisteren
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 27 mrt, 16:37