Jeanette Groenhof bezorgt het Capellen Campus pakket bij Alica Ponsen (klas 2 HM1)
Jeanette Groenhof bezorgt het Capellen Campus pakket bij Alica Ponsen (klas 2 HM1) Foto: John Beumer, PR OOZ

Docenten Capellen Campus bezorgen glimlach bij duizend leerlingen

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - In de laatste schoolweek van 2020 sloten enigszins onverwacht en abrupt alle scholen. Ook op de Capellen Campus moest geschakeld worden naar online onderwijs. Hoewel dit goed gaat en leerlingen, ouders en docenten een groot compliment verdienen voor de manier waarop het is opgepakt, missen leerlingen hun vertrouwde school, klasgenoten en de docenten. 

En andersom is het niet anders: docenten missen het persoonlijke contact met leerlingen enorm. De school, die wel geopend is voor examenleerlingen en noodopvang, voelt te leeg en met te weinig sfeer. Totaal anders ten opzichte van de normale situatie op de Capellen Campus, waar juist de warme sfeer één van de voornaamste redenen is dat leerlingen voor deze school hebben gekozen.

Sfeeractie 

Nu de lockdown alweer bijna acht weken duurt, vonden docenten en mentoren het de hoogste tijd voor een ‘sfeeractie’. Even een manier om wél het persoonlijke contact te hebben en een ontmoeting met leerlingen te organiseren, die niet gaat over schoolcijfers, examens of de stelling van Pythagoras, maar een moment voor echt contact. Goed voor de moraal. En aldus werd het volgende plan opgevat.

Hoodies

Op school lagen nog duizend warme hoodies te wachten op de leerlingen. Al eerder besteld om de leerlingen letterlijk (veel open ramen en deuren op school) en figuurlijk een warm gevoel te bezorgen in deze koude Corona-tijd waarin we meer afstand van elkaar moeten houden dan we zo graag zouden willen. De examenleerlingen hadden de hoodies al op school ontvangen, evenals de leerlingen van Onderwijsroute 10-14. Vervolgens werd aan mentoren van Van der Capellen Scholengemeenschap en Onderwijsroute mens& door de overige leerlingen regelmatig gevraagd ‘Wanneer krijgen wij nou eindelijk onze hoodies?’ Met een persoonlijke thuisbezorgactie, waaraan van directeur tot het ondersteunende personeel een bijdrage is geleverd, is nu gezorgd dat alle leerlingen (ook in de buitenregio’s zoals Hasselt, Nieuwleusen en Ommen) thuis een pakketje met hoodie, chocola, een glimlach en een kort moment van persoonlijk contact hebben gehad.

Positief

Dat voelde goed. Voor de leerlingen, maar ook zeker voor alle personeelsleden, was het fijn om even een dergelijk positief moment met elkaar te hebben. Juist in deze lastige tijd is het belangrijk om oog te hebben voor leerlingen, oog te hebben voor elkaar en er samen zo goed mogelijk doorheen komen. Dat gaat niet alleen over schoolvorderingen, maar juist en vooral ook over welbevinden. Letterlijk en figuurlijk met een warm en goed gevoel gaat iedereen nu de vakantie in. Zolang het nodig is, blijft het onderwijs op de Capellen Campus digitaal, maar wel met oog voor elkaar en ieders welbevinden.