Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

ChristenUnie Zwolle brengt wandelroute uit

Algemeen

ZWOLLE - Het plezier van actief buiten bewegen geeft energie, positiviteit en draagt bij aan je gezondheid. Daarom geeft de fractie van de ChristenUnie Zwolle een gratis wandelroute aan alle Zwollenaren.

De route van circa vijf kilometer begint bij Station Zwolle en gaat via de wijk Assendorp en Park de Wezenlanden naar de binnenstad. “Wandelaars passeren tal van plekken waar wapenfeiten van de ChristenUniefractie liggen. Zo leren ze bovendien hun eigen stad beter kennen”, aldus fractievoorzitter Gerdien Rots.

Zelfvertrouwen

Zij overhandigde maandag het eerste exemplaar van de wandelroute aan voormalig prof-wielrenster en Zwollenaar Marijn de Vries. “Als iemand je kan enthousiasmeren om lekker te bewegen, dan is het Marijn de Vries wel”, aldus Rots. De Vries, die haar wielrencarrière begon toen ze aan Hogeschool Windesheim studeerde, wil nu als sportjournalist vooral het plezier van bewegen promoten. “Buiten wandelen is ontzettend leuk en bovendien heel gezond. Door te bewegen, ontdek je dat je lijf vaak veel meer aankan. Dat geeft zelfvertrouwen. Daarom vind ik dit een leuk initiatief.”

Downloaden

“Wist je dat de Rodetorenbrug aanvankelijk een stuk lager zou worden?”, vraagt Rots. “De passantenhaven had dan niet vol kunnen liggen met boten. De ChristenUnie zorgde ervoor dat de brug de huidige hoogte heeft, zodat plezierjachten en sloepen eronder door kunnen en je op het water van de stadsgracht volop kunt recreëren.” De wandelroute is te downloaden op www.christenuniezwolle.nl. De wandelroute is ook op papier verkrijgbaar. Stuur dan een mail aan info@christenuniezwolle.nl.