Afbeelding
Foto: Ron Rutgers

Groep 8A van De Aquarel in Zwolle komt met beste waterbespaaridee voor Nederland

Algemeen

ZWOLLE - Ruim 200.000 kinderen hebben op woensdag 23 september vorig jaar meegedaan met Nationale Kraanwaterdag. Leerlingen van groep 8A van basisschool De Aquarel in Zwolle bedachten daar het beste waterbespaaridee van Nederland.

De kinderen kwamen met een regenton voor de publieke ruimte, waarvan de hele buurt kan gebruikmaken. Zodoende kunnen buurtbewoners samen slimmer met water om gaan. Met het opgevangen regenwater kunnen ze bijvoorbeeld de planten in de voortuintjes of in de buurttuin begieten. Waterbedrijf Vitens en de Gemeente Zwolle hebben het idee van De Aquarel uitgewerkt en er is op twee plekken in Zwolle een publieke regenton geplaatst. De eerste werd woensdag 10 maart geplaatst in het bijzijn van de leerlingen van basisschool De Aquarel in de Fluweeltuin in Zwolle.

Startsein
Tijdens Nationale Kraanwaterdag 2020 stond het ‘slim gebruik’ van kraanwater centraal. Demissionair minister Cora van Nieuwenhuizen opende de dag en gaf daarmee tegelijkertijd het startsein voor de wedstrijd van het Beste Waterbespaaridee voor Nederland. De kinderen werd gevraagd om mee te denken over mogelijke oplossingen voor Nederland. De winnende leerlingen van basisschool De Aquarel zien niet alleen hun idee gerealiseerd, maar krijgen ook een virtuele ontmoeting met Van Nieuwenhuizen. Op maandag 22 maart, op Wereld Water Dag, mogen ze hun idee online pitchen aan de demissionaire minister.

Inschrijving

Ook voor dit jaar hebben alle Nederlandse drinkwaterbedrijven, ondersteund door een groot aantal partners, weer een Nationale Kraanwaterdag georganiseerd. Scholen en bso’s die op woensdag 22 september mee willen doen met Nationale Kraanwaterdag kunnen zich nu al inschrijven op www.kraanwaterdag.nl. Deelname is gratis.