Afbeelding
Foto: Gemeente Zwolle

De Russenweg is vanaf 12 april afgesloten

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De herinrichting van een deel van de Russenweg en de directe omgeving rondom de Thorbecke scholengemeenschap staat voor 2021 gepland. Vanaf maandag 12 april wordt de Russenweg afgesloten tussen de Blaloweg en de Veldbiezenweg. De Veldbiezenweg en verffabrikant Van Wijhe blijven bereikbaar vanaf de Groote Voort.

Wethouder René de Heer: “Als onderdeel van de investeringsagenda voor Voorsterpoort wordt de komende jaren de openbare ruimte fasegewijs vernieuwd en verbeterd. De WRZV-hallen zijn in aanbouw en de nieuwe Veldbiezenweg is in 2020 aangelegd. Met de werkzaamheden aan de Russenweg zetten we weer een stap. Kortom: Voorsterpoort ontwikkelt zich meer en meer.”

Fietspad
De werkzaamheden betreffen, naast het vervangen van het wegdek en de trottoirs, ook de vervanging van het rioleringssysteem, het druk- en regenwaterriool. De Russenweg krijgt een nieuw profiel met groenstroken en een vrij liggend fietspad. Daarbij legt de gemeente ook weer een deel van de wadi-structuur voor Voorsterpoort aan. Rondom de Thorbecke scholengemeenschap wordt de toegang en bereikbaarheid verbeterd. Het fietspad op de Russenweg verhuist naar de andere kant van de weg en wordt over de volledige lengte van de Russenweg aangelegd. Met deze werkzaamheden wordt de openbare ruimte op Voorsterpoort volgens de gemeente Zwolle groener, klimaatadaptief en verkeersveiliger.

Overlast

Via de Blaloweg en Grote Voort blijft het gebeid bereikbaar. Wel moet het verkeer rekening houden met de afgesloten Russenweg. Er is voor een bepaalde periode overlast op de kruising Russenweg-Blaloweg om ook daar de aansluitingen op het riool te kunnen maken. Verkeer kan nog wel gebruikmaken van de kruising, maar moet rekening houden met een tijdelijk gebruik van één rijbaan. Direct aangrenzende gebruikers van de Russenweg zijn persoonlijk geïnformeerd over de plannen. Op bijgaand kaartje is te zien welk gebied de werkzaamheden betreffen. Het is de verwachting dat alle werkzaamheden ongeveer vier maanden duren.

Materialen

Daar waar dat mogelijk is, is in de aanbesteding aangegeven zoveel mogelijk gebruik te maken van het bestaande bestratingsmateriaal. Voor de rest wordt de weg aangevuld met nieuwe materialen.