Pedro Sluiter ontvangt nominatie voor nieuwsfotografie

Algemeen

ZWOLLE - Pedro Sluiter, de Zwolse fotograaf die veel voor weekblad de Swollenaer actief is, heeft met een foto van Koningin Máxima een nominatie ontvangen voor de Prijs voor de Nieuwsbladfotografie.

Zijn inzending behoorde tot de beste drie. In tegenstelling tot in 2010, toen hij de prijs won, ging de hoofdprijs dit keer net aan hem voorbij. De NNP, brancheorganisatie van de Nederlandse nieuwsbladen, reikt jaarlijks prijzen uit voor journalistieke producties.

Máxima

De foto uit weekblad de Swollenaer toont Koningin Máxima die aanwezig is bij de opnames van het Kerst-muziekgala. De jury vond het een bijzonder leuke foto, waarop naast het beeld van de koningin de aandacht uitgaat naar de drummer en de klarinettist die met onverholen aandacht verwachtingsvol naar Máxima kijken. “Ik ben blij verrast dat mijn foto bij de jury juist opviel door het feit dat de drummer en de klarinettist compleet hun concentratie verloren toen Maxima langsliep”, reageert Pedro.

"Dit is de reden waarom ik deze foto heb ingezonden. Een mazzeltje dat het gebeurde natuurlijk en aanvankelijk zag ik het ook pas achteraf. Laten we eerlijk zijn, het is doorgaans erg moeilijk om randzaken naast Koningin Máxima gefocust te krijgen. Stel je eens voor: maanden zit de muziekleraar te hameren op de leerlingen om goed geconcentreerd het muziekstuk te spelen en je niet te laten afleiden, door niets. En dan komt onze Koningin toch in het echt vlak langs je heen lopen…”