Voorzitter Mieke Uiterwijk neemt de soep in ontvangst.
Voorzitter Mieke Uiterwijk neemt de soep in ontvangst. Foto: Eigen foto

Zwolse afdeling van de Zonnebloem regelt soeplunch

Algemeen

ZWOLLE - De afdeling Zwolle Zuid – Assendorp van de Zonnebloem probeert er in deze Corona-tijden het beste van te maken. Haar gasten zijn veelal op leeftijd en dat maakt dat grote voorzichtigheid is geboden. 

De activiteiten van de Zonnebloem staan in het teken van elkaar ontmoeten en iets voor elkaar betekenen. Dat is natuurlijk het laatste jaar heel anders gelopen. Zowel gasten als vrijwilligers blijken creatief in het vinden van manieren om oog voor elkaar te houden en iets voor elkaar te betekenen.

Soeplunch

Zo organiseerde de Zonnebloem in maart dat gasten en vrijwilligers elkaar konden ontmoeten om gezamenlijk een lunch te gebruiken. Op afstand vanzelfsprekend. Het bedrijf van Bart’s Soep Enzo leverde met korting een heerlijke lunch en zo genoot men van zowel een heerlijke kop soep als van het samenzijn. De reacties van gasten en vrijwilligers zijn volgens de Zwolse afdeling hartverwarmend

Paasattentie

Daarnaast weet deze afdeling van de Zonnebloem ook andere manieren te vinden om haar gasten een warm gevoel te bezorgen. Vlak voor Pasen konden vrijwilligers voor hun gasten een leuke Paasattentie ophalen. Ze werden verrast met leuke bloemen, een lekkernij van chocola en de Nieuwsbrief. Maar het gaat hierbij niet om de inhoud van het pakketje. De aandacht voor elkaar en de gezelligheid die dat met zich meebrengt staan voorop.

Afbeelding
Met een Kerstboom op de Grote Markt en lichtbeeldentour is Zwolle klaar voor de Kerst Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Ossenmarktsteeg in een nieuw licht met lichtkunstproject 'Tussendoortje' Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen van Thorbecke treden op met zelfgemaakte gitaren Nieuws Ingezonden 7 dec., 15:16