Afbeelding
Foto: Eigen foto

Marinus Bekkink gaat na vijftig jaar bij Tiem genieten van zijn pensioen

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – Bij Tiem was het op 1 april dubbel feest. De medewerkers vierden het vijftigjarig jubileum én afscheid van hun collega Marinus Bekkink.

Marinus kwam als zestienjarige jongen op 12 oktober 1970 in dienst. De organisatie is nu bekend als Tiem maar in die tijd heette ze Methopa en later Wezo. Lange tijd werkte Marinus in de grafische sector, onder meer bij de boekbinderij. Vanaf 2006 was hij bij diverse bedrijven gedetacheerd. Sinds 2012 is Marinus aan de slag aan de Lingenstraat bij Tiem. Hij heeft daar op verschillende afdelingen zijn werk gedaan. 

Handig

Marinus is een vriendelijke en vrolijke man, melden zijn collega’s. “Hij is een fijne collega en flexibel inzetbaar. Hij is handig in diverse werkzaamheden en staat altijd klaar om te helpen.” Marinus werkte de laatste tijd nog drie dagen in de week. De overige dagen maakt hij zich niet te druk zoals hij zelf zegt: een beetje huishouden en boodschappen doen.

Familie

Een groot feest zat er vanwege de huidige omstandigheden niet in. Wel is er in kleine kring gevierd dat Marinus maar liefst vijftig jaar bij Tiem werkt en nu dan ook met pensioen gaat. Hierbij waren zijn familie, enkele teamleiders en Martin Post, directeur van Tiem aanwezig. Ook wethouder René de Heer was uitgenodigd. Hij sprak Marinus toe en reikte hem de oorkonde en het jubilarisgeschenk uit. 

Applaus

Er volgenden nog meer lovende woorden en daarna maakte Marinus een ‘coronaproof’ ererondje op zijn afdeling. Hij werd met applaus binnengehaald en liet vol trots zien aan iedereen wat hij had gekregen. Van zijn collega’s kreeg hij ook nog een cadeau en bloemen. Marinus genoot zichtbaar en ging tevreden naar huis.

Afbeelding
Auto knalt na aanrijding tegen twee bomen: Vrouw gewond Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Vallende tak door storm valt op rijdende auto: Bestuurder met de schrik vrij Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Celstraf geëist tegen Zwollenaar die jaren kinderporno verzamelde Algemeen 16 uur geleden