Afbeelding
Foto: Eigen foto

De Hoofdhof in Berkum opent elke woensdagmiddag haar deuren

Algemeen

ZWOLLE – Kerk de Hoofdhof in Berkum opent sinds augustus 2020 elke woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur haar deuren voor iedereen die even rust zoekt. Er is altijd een gastvrouw of een gastheer aanwezig om bezoekers te verwelkomen.

In de hal van de kerk aan de Kerkweg 26 hangen foto’s of kunstwerken aan de muur. In de kerk staat een kaarsenstandaard waar men een lichtje kan aansteken. Ook is er altijd muziek te beluisteren. In de kerk staat verder een orgel en een vleugel. Beide instrumenten worden vaak bespeeld en soms tegelijk. “Het is heel fijn dat we een beroep mogen doen op organisten en pianisten die geheel belangeloos hun tijd beschikbaar stellen om te spelen”, meldt de Protestantse gemeente.

Stilteruimte

Vaak zijn het organisten die gewend zijn om in een kerk te spelen maar ze ontvangt ook wel eens een docent van een muziekschool gehad en soms leerlingen die de gelegenheid krijgen om voor publiek te spelen. “En dat is even wat anders dan in een lokaaltje van de muziekschool”, aldus de Protestantse gemeente. “We krijgen medewerking van musici uit de wijde omgeving. Van Apeldoorn tot Hoogeveen. Het actuele rooster voor de Open kerk hangt buiten op de publicatieborden voor de Hoofdhof en voor het woonzorgcentrum Berkumstede.

Er is ook een stilteruimte waar men in alle rust kan gaan zitten om te bidden of te mediteren.

In de kerk kan iedereen coronaproof een plek vinden.”