Johran Willegers, fractievoorzitter VVD Zwolle.
Johran Willegers, fractievoorzitter VVD Zwolle. Foto: Pedro Sluiter

Johran Willegers voert VVD naar de naar gemeenteraadsverkiezingen

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De Zwolse VVD heeft Johran Willegers (29) gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Johran is op dit moment fractievoorzitter van de Zwolse liberalen en zit sinds 2014 in de gemeenteraad. 

Tijdens de vorige gemeenteraadsverkiezingen in 2018 haalde de VVD een record aantal stemmen. De partij zegt weer voor succes te gaan. Willegers: “Sinds ik in 2014 in de raad kwam, is Zwolle gegroeid en veranderd. We worden elk jaar leuker, aantrekkelijker en gezelliger. De verandering komt de komende jaren op ons af en dat vraagt dus om een voortvarende aanpak.” Hij doelt daarmee ook op de uitdagingen waarvoor Zwolle staat op het gebied van wonen, veiligheid, economie en zorg. 

Woningmarkt

De groei en daarmee de druk op bijvoorbeeld de Zwolse woningmarkt is enorm, merkt ook Willegers. “De VVD blijft zich de komende jaren inzetten voor voldoende betaalbare huizen voor Zwollenaren. Ongeacht je portemonnee moet je jouw droomhuis kunnen vinden. Dat gaat nu mis, omdat we niet voldoende en niet snel genoeg bouwen. Het tempo moet omhoog, er moeten meer plannen worden gemaakt. De VVD wil niet langer treuzelen en zo snel beginnen met de aanleg van een nieuwe wijk.”

Banen

Daarnaast ziet de VVD mogelijkheden voor voldoende extra banen voor deze nieuwe Zwollenaren. “Ik geloof in het streven dat zoveel mogelijk mensen werk hebben”, zegt Willegers. “Niet alleen voor het betalen van rekeningen of het doen van boodschappen. Maar juist omdat je daarmee de kracht uit jezelf kan halen en kan zorgen voor de mensen om je heen.” Met twee ouders die hun hele leven werkzaam waren in de zorg zit dit letterlijk in zijn DNA. “Liefdevolle en betaalbare zorg voor opa, oma, ouders of kinderen die dat nodig hebben, is het uitgangspunt. De inwoner moet weer centraal staan in zijn wensen en behoefte.” 

Ontoelaatbaar

Een groter Zwolle moet volgens de nieuwe lijsttrekker een veilig Zwolle blijven. De volksvertegenwoordiger ziet dit als de belangrijkste taak van de overheid. “Ik schrik als ik hoor dat mensen ’s avonds niet meer hun rondje met de hond durven te maken. De strijd in het drugscircuit wordt op de Zwolse straten uitgevochten. Dit is ontoelaatbaar. Het toont aan dat je niet met halfbakken oplossingen en een naïeve houding naar misdaadbestrijding kunt kijken.”

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.