Afbeelding
Afbeelding: Stadkamer

Stadkamer leent een middag mensen uit

Algemeen

ZWOLLE – Bezoekers kunnen op zaterdag 25 september in Stadkamer met bijzondere mensen in gesprek. Die dag leent Stadkamer niet alleen boeken uit, maar ook mensen met een verhaal. 

Iedereen kan die middag een van deze circa twaalf ‘boeken’ lenen voor een kort gesprek, gewoon uit nieuwsgierigheid of te weten te komen of datgene wat je altijd dacht wel klopt. Een uitdaging, zowel voor de boeken als de leners.

In de Human Library lezen bezoekers geen boeken, maar mensen. Interessante mensen, die men in het dagelijks leven niet snel spreekt. Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? De titels van de boeken zijn bijvoorbeeld Blind, Gilles de la Tourette, Vluchteling, NSB-kind of Slavernij. Deze en andere ‘boeken’ zitten klaar om verhalen te delen in een open gesprek waarin alles gevraagd en besproken kan worden.

De Human Library is een beproefd concept van Deense oorsprong, dat mensen met elkaar in contact brengt om zo vooroordelen te onderzoeken en tegen te gaan. De Human Library is een beproefd concept van Deense oorsprong dat mensen met elkaar in contact brengt om zo vooroordelen te onderzoeken en tegen te gaan. Net als in een gewone bibliotheek, waar boeken toegang geven tot onbekende werelden, biedt de Human Library bezoekers ook de mogelijkheid in de belevingswereld van een ander te stappen. Op een heel simpele manier: door onbevangen met elkaar in gesprek te gaan. Belangstellenden zijn op 25 september vanaf 13.30 uur welkom in Stadkamer aan de Zeven Alleetjes. Deelname is gratis. Ter plekke kan men de ‘boeken’ uitzoeken en lenen.