Afbeelding
Eigen foto

Stadkamer Zwolle biedt zomerse verhalen en gedichten

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZWOLLE – Stadkamer heeft voor de periode tot en met 20 augustus, speciaal voor de ouderen ‘Zomerse verhalen en gedichten’ dichtbij huis georganiseerd. Met activiteiten in de wijkvestigingen Aa-landen en Zuid wil Stadkamer op een laagdrempelige manier oudere inwoners van Zwolle stimuleren om er in hun eigen wijk op uit te gaan, om samen met leeftijdsgenoten te genieten van de magie van zomerse verhalen en muziek.

Deelname aan de activiteiten is gratis en kan door zich aan te melden via de website van Stadkamer of door contact op te nemen met de wijkvestigingen. De activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door Postcode Loterij Buurtfonds.

Ontmoeten 

“De zomerperiode is voor veel ouderen een lastige tijd, waarin ze meer op zichzelf zijn aangewezen”, merkt Stadkamer. “Familie, kennissen en mantelverzorgers zijn op vakantie, waardoor zelfstandig wonende ouderen behoefte hebben aan activiteiten in de buurt.
Met de voorleesactiviteiten midden in de wijk wil Stadkamer in de behoefte van ouderen voorzien om erop uit te gaan, iets te ondernemen en mensen te ontmoeten.”

Lach

Getrainde voorleesvrijwilligers en de ervaren verhalenverteller Stan Fritschy nemen de deelnemers mee in zomerse verhalen en gedichten in Stadkamer Aa-landen en Zuid. Samen gaan ze op zoek naar de mooiste zomerse verhalen, verhalen die de wenkbrauwen doen fronzen en een lach op het gezicht toveren, verhalen waarin eigenlijk alles kan en ook alles gebeurt. De activiteiten vinden wekelijks plaats in de ochtend van 10.45 uur tot en met circa 12.00 uur en zijn inclusief koffie en thee. Er wordt ruim gelegenheid geboden om met elkaar in gesprek te gaan. De voorgelezen verhalen of de vertellingen nodigen daartoe uit. In september krijgt het voorlezen in de Aa-landen een vervolg.

Meer informatie over de programmaonderdelen is terug te vinden op de website www.stadkamer.nl/activiteiten. Hier is het ook mogelijk om zich aan te melden voor deelname aan een of meerdere activiteiten in Stadkamer Aa-landen of Zuid. Aanmelden kan ook door persoonlijk of telefonisch contact op te nemen met de wijkvestiging.

Afbeelding
Tjarko Evenboer en Jeroen Windmeijer signeren op 8 april hun boek Openbaring bij Boekhandel Westerhof Stadshagen Nieuws Ingezonden 10 uur geleden
Afbeelding
Berkum thuis tegen stroef DHSC Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Met Librije Backstage geven Jonnie en Thérèse Boer een kijkje achter de schermen Algemeen 13 uur geleden