Afbeelding
Foto: Eigen foto

Stadkamer Zwolle biedt duurzame activiteiten in augustus

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Met de maand augustus voor de deur organiseert Stadkamer volop activiteiten. Centraal staat het thema Duurzaam – dichtbij huis. Niet als een ver van mijn bed show, maar dichtbij en haalbaar voor iedereen, meldt Stadkamer. 

Want rond de inrichting van je huis en tuin valt volgens haar veel duurzame winst te behalen. Stadkamer wil laten zien dat duurzaam niet saai hoeft te zijn. “Loop bijvoorbeeld mee met een groene (stads)wandeling, doe mee aan Urban Jungle workshops, bouw zelf een insectenhotel of ga met zonnecellen energie opwekken. Elke dinsdag organiseren we een groene stadswandeling in Zwolle, op woensdag en vrijdag laten we kinderen kennismaken met duurzaamheid én kunst, cultuur en techniek, op donderdag en vrijdag kunnen oudere Zwollenaren in Stadkamer Zuid of Aa-landen luisteren naar Zomerse verhalen en gedichten. Daarnaast heeft Stadkamer verschillende excursies en rondleidingen op het programma staan die alles te maken hebben met duurzaamheid.”

Escaperoom
Nu deze zomer het thema Duurzaamheid bij Stadkamer centraal staat, mag volgens haar een ‘climate escaperoom’ niet ontbreken. “De climate escaperoom heet Adapt or BTrapped (pas je aan of je zit vast) en staat op 21 augustus bij Stadkamer centrum aan de Zeven Alleetjes.”

Biodesign
Op woensdagavond 25 augustus geeft Aniela Hoitink een korte lezing en workshop en neemt bezoekers mee in de wereld van biodesign en de ontwikkeling van biomaterialen binnen de mode-industrie. Zij licht vanuit haar eigen onderzoek één specifiek biomateriaal uit, namelijk bioplastic. De deelnemers worden uitgenodigd om aan de hand van een recept zélf bioplastic te maken en met verschillende monsters en materialen te experimenteren. In Museum de Fundatie is tot en met 3 oktober de expositie Design by nature te bewonderen, waarin ook werk van Aniela Hoitink is opgenomen.

Benieuwd naar het volledige programma van Stadkamer? Kijk dan op www.stadkamer.nl/activiteiten.

Afbeelding
Dijkexpeditie onthult toekomstplannen voor bescherming van de IJsseldijk Algemeen 1 dec., 16:28
Afbeelding
Hogeschool Windesheim viert 1-jarig bestaan ChatGPT met lancering Community of Practice voor generative AI en Windesheim.AI app Algemeen 1 dec., 15:44
Afbeelding
Advents-Kerst concert door CRK Voices Nieuws Ingezonden 1 dec., 13:43