Afbeelding
Pedro Sluiter

Geert Groteschool opent vernieuwd groen speelplein

Algemeen

ZWOLLE - Wethouder Michiel van Willigen van Onderwijs heeft afgelopen vrijdag het vernieuwde groene schoolplein van de Geert Groteschool aan de Van Hille Gaerthéstraat geopend.

Voor de openingshandeling verstopten de kinderen zogenaamde happy stones - door hen beschilderde stenen - op het nieuwe schoolplein. De Geert Groteschool is in het voorjaar van 2019 begonnen met het duurzamer en groen maken van haar schoolplein. De plannen zijn voltooid in samenwerking met Christiane Orth en Anno2000. Buren, ouders, leraren en leerlingen zijn ook betrokken geweest. 

Acties

Met verschillende acties hebben de leerlingen geld ingezameld voor hun groene schoolplein. Meer dan vierduizend tegels zijn van het plein verwijderd en vervangen door bomen, planten, duurzame speeltoestellen en speelterrein. Er is diverse begroeiing geplant, zodat de leerlingen er ook van leren en mogelijk in de toekomst van kunnen eten. 

Vandalen

Een grote teleurstelling was dat vandalen een week voor de opening vijf bomen hadden afgebroken. “Erg vervelend. Het waren niet de meest jonge bomen, omdat ze op het schoolplein tegen een stootje moeten kunnen”, reageert schoolleider Christie van Seventer. “De kinderen waren in shock en het is kapitaalvernietiging. Hopelijk is het voor de kinderen een les om te leren dat je dat soort dingen niet doet.” De bomen moeten afgezaagd worden en de school laat er nieuwe naast zetten.
Van Seventer hoopt dat de politie de daders met de verstrekte camerabeelden kan opsporen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding