Het Medialab is er speciaal voor nieuwsgierige Zwolse kinderen die gek zijn op robots, lego, minecraft en andere nieuwe technologieën.
Het Medialab is er speciaal voor nieuwsgierige Zwolse kinderen die gek zijn op robots, lego, minecraft en andere nieuwe technologieën.

ZwolleDoet!: van quizmaster tot Medialab met robots en minecraft

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZwolleDoet! is hét startpunt voor vrijwilligerswerk, informele zorg en mantelzorg. Ben je op zoek naar ondersteuning? Of wil je iets doen voor een ander en meer informatie over de mogelijkheden voor coronaproof vrijwilligerswerk? Mail naar info@zwolledoet.nl of bel 038 - 422 5200.

Zonnehuis zoekt quizmaster

Ben jij een echte spelletjesfanaat? Kun je leuke vragen bedenken en scherpe antwoorden? En geniet je daarnaast van het contact met de oudere mensen? Iedere dinsdag houdt de Venus, een locatie van Zonnehuisgroep IJssel-Vecht, een quizmiddag van 14.30 tot 16.30 uur. De vrijwillige quizmaster zorgt voor een leuk programma en begeleidt de bewoners. 

Reageren via www.zwolledoet.nl/quizmaster of 038 - 422 5200.

Vrijwilliger Medialab

Het Medialab is er speciaal voor nieuwsgierige Zwolse kinderen die gek zijn op robots, lego, minecraft en andere nieuwe technologieën. Iedere week op woensdag- en vrijdagmiddag is het lab in de Stadkamer geopend voor kinderen van 6 tot 12 jaar. De kinderen kunnen hier zelf aan de slag met instructiefilmpjes. Een vrijwilliger is aanspreekpunt en begeleidt de kinderen tijdens de middag. 

Reageren via www.zwolledoet.nl/medialab of 038 - 422 5200.

Ouderenwelzijn in Dieze

Het project Vitaal en Veilig Thuis zoekt vrijwilligers die op huisbezoek willen gaan bij 70-plussers in de wijk Dieze. Tijdens dit huisbezoek staat de veiligheid in en om huis centraal, evenals het welzijn van de wijkbewoner. Hoe zit iemand erbij, heeft men een sociaal netwerk, zijn de financiën op orde, heeft men behoefte aan ondersteuning of kan men alles zelf nog? De vrijwilliger gaat met de wijkbewoner in gesprek, brengt de huissituatie in kaart en vertelt meer over de activiteiten en projecten waar een bewoner aan deel kan nemen om vitaal te blijven.
Reageren via www.zwolledoet.nl/vitaalenveilig of 038 - 422 5200.

Herstelcentrum de Ruimte

Herstelcentrum de Ruimte is opgezet door cliënten en ervaringsdeskundigen van RIBW Groep Overijssel. Meerdere ochtenden per week kunnen mensen langskomen voor een kopje koffie om anderen te ontmoeten en vragen te stellen over hun herstel. De coördinerend vrijwilliger plant de cursussen en workshops in, zorgt voor een werkrooster en is bij vergaderingen over het aanbod. 

Reageren via www.zwolledoet.nl/deruimte of 038 - 422 5200.

Afbeelding
Tafeltennis Zwolle organiseert dertiende Diederik Steunenberg Toernooi Sport Ingezonden 13 uur geleden
Jan Besselink en Wiepke van Erp Taalman Kip tijdens de Huurdersdag van SWZ en De Woonkoepel.
SWZ: 'Huurverhoging van 5,3 procent is niet te voorkomen' Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Slachtoffer schietpartij Sky High zou op dodenlijst staan Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13