Ruben van de Belt en Gerdien Rots.
Ruben van de Belt en Gerdien Rots.

Ruben van de Belt en Gerdien Rots beoogde duo-lijsttrekkers ChristenUnie Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

Het bestuur van ChristenUnie Zwolle ziet Ruben van de Belt en Gerdien Rots als beoogd  lijsttrekkersduo voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022. Deze voordracht betekent een  unicum voor ChristenUnie Zwolle. Het bestuur gelooft in de combinatie van politiek talent  Van de Belt en de ervaren Rots. Partijvoorzitter Margreet Balkenende: “De ChristenUnie  staat voor een samenleving waarin we oog hebben voor de volle breedte van de stad en  gericht zijn op elkaar en elkaars talenten. Wij zien het duo-lijsttrekkerschap als een  eigentijdse samenwerkingsvorm.” 

Van de Belt en Rots hebben de laatste jaren al intensief samengewerkt in de fractie. Van de  Belt heeft het thema duurzaamheid volledig geïntegreerd in zijn dagelijkse en politieke werk.  Huidig fractievoorzitter Rots bewees zich als betrokken politica die met toewijding, visie en  constructieve voorstellen het beste zoekt voor de Zwolse samenleving.  

Van de Belt (30) is kandidaat voor de eerste positie op de lijst. Van de Belt: “Ik vind het een  enorme eer om de christelijk-sociale stem van Zwolle te mogen vertolken in de  verkiezingscampagne. Ik kijk ernaar uit dat samen met Gerdien Rots te doen. Bovendien  staat om ons heen een team van betrokken en bevlogen mensen.” Zijn motivatie is  diepgeworteld: “Politiek gaat voor mij over gerechtigheid en hoop. Vanuit die waarden zoek  ik het goede voor de hele stad en alle inwoners. Ik doe dat in de verwachting dat iets van Gods liefde zichtbaar mag worden in Zwolle. Mijn hart klopt voor de duurzame toekomst van  Zwolle: een groene leefomgeving, schone mobiliteit en een circulaire economie.”  

Gerdien Rots (49) is voorgedragen voor plek twee op de kandidatenlijst. Zij is voor het eerst  één van de wethouderkandidaten namens de partij. Als lokale partijleider zette Rots in de  afgelopen acht jaren de koers uit voor ChristenUnie Zwolle: “Vanuit mijn idealen voor Zwolle  als sociale, duurzame en economisch sterke stad is er veel bereikt. Zwolle zit in een flow van  dynamische ontwikkeling. De komende jaren komt het erop aan dat elke Zwollenaar  gehoord en gezien wordt. Ik wil graag dat alle Zwollenaren zich thuis voelen. De menselijke  maat staat bij mij altijd centraal, in het sociale beleid en ook in de groei van de stad.”  

ChristenUnie Zwolle komt niet alleen met een duo voor het lijsttrekkerschap, maar heeft ook  twee wethouderkandidaten. Naast Gerdien Rots is zittend wethouder Michiel Van Willigen (45) opnieuw kandidaat.  

Van Willigen: “Als jonge ingenieur werkte ik aan de dijken en de groene waterrijke omgeving  van Zwolle. Ik pionierde in mijn buurt met duurzaamheidsinitiatieven. Vanuit dat werk, en in  de politiek zag ik dat mensenwerk mij motiveert: het werken aan de ontwikkeling van de  ménsen in onze stad. Samenwerking wil ik graag stimuleren. Daarbij kijk ik vooral naar  mensen die niet automatisch vooraan staan. Hen helpen het goede leven in Zwolle te  ontdekken. In hun gezinnen, op school en in de buurten. Daar ga ik heel graag mee door.”

Voorzitter Balkenende: “Ruben van de Belt zal als beoogde fractievoorzitter de lijst met  nieuw elan aanvoeren. Gerdien Rots betekende de afgelopen jaren veel voor de inwoners  van onze stad door haar verbindende stijl en haar aandacht voor kwetsbare mensen. We zijn  heel blij dat zij zich nu beschikbaar stelt als wethouderskandidaat. Dat geldt ook voor Michiel  van Willigen, onze gepassioneerde en breed ontwikkelde wethouder. Eind september maken  we de complete conceptkandidatenlijst bekend. 12 oktober spreken de partijleden zich uit.” 

Gerdien Rots en zittend wethouder Michiel van Willigen.
Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 14 uur geleden
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Lokale initiatieven gezocht voor donaties ter waarde van 50.000 euro Algemeen 19 uur geleden