Afbeelding

PvdA houdt Flits-Woonprotest in Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

Zwolle - De PvdA houdt zondag 26 september een Flits-Woonprotest tegen het woonbeleid: kort maar krachtig, op een symbolische plek aan de Thorbeckegracht. Fractievoorzitter Patty Wolthof: “Dit is wat mij betreft het eerste protest van velen in Zwolle! Overal in het land staan mensen op. Nu is de tijd om je te laten horen tegen de oneerlijke verdeling op de huizenmarkt. Huizen moeten worden gebouwd voor mensen, niet voor winst.”

Zondag is het precies drieweken geleden dat 15 duizend mensen in Amsterdam hun stem lieten horen over de alsmaar voortdurende wooncrisis. Fractievoorzitter Patty Wolthof van de PvdA Zwolle was erbij: “Eigenlijk alle groepen waarvoor ik de afgelopen jaren in de gemeenteraad aandacht heb gevraagd waren daar aanwezig: starters zonder uitzicht op een koopwoning, huurders die uitgemolken worden, studenten die een fatsoenlijke kamer zoeken. Maar ook ouderen en ouders die zich zorgen maken over de toekomst van hun kinderen. De wooncrisis is deels te wijten aan landelijk beleid, maar ook in Zwolle worden de verkeerde keuzes gemaakt.”

Volgens de PvdA kan het anders. Zwolle moet meer betaalbare woningen bouwen, zorgen voor voldoende studentenwoningen en alles op alles zetten om beleggers en speculanten tegen te gaan. Burgerraadslid Roberto Kist: “De wooncrisis zorgt voor vrij spel voor malafide huisjesmelkers en ook die moeten een halt toe worden geroepen. Hoog tijd voor actie dus. Tijd dat Zwolle ook van zich laat horen!”

Het flitsprotest vindt plaats aan de Thorbeckegracht. Daar hangt aan een gevel een groot spandoek met de vraag: ‘Is Zwolle wel klaar voor ‘high-end vastgoed?’’ Het antwoord van de PvdA en van de Jonge Socialisten is helder: “Nee! We willen betaalbare woningen in Zwolle!” Iedereen die zich aan wil sluiten kan zich om 11.45 uur melden op de hoek van de Roggenstraat en het Aplein. Om 12 uur staan de demonstranten aan de Thorbeckegracht.

Afbeelding
Met een Kerstboom op de Grote Markt en lichtbeeldentour is Zwolle klaar voor de Kerst Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Ossenmarktsteeg in een nieuw licht met lichtkunstproject 'Tussendoortje' Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen van Thorbecke treden op met zelfgemaakte gitaren Nieuws Ingezonden gisteren