De voorstelling 'ATUK' van PNT.
De voorstelling 'ATUK' van PNT.

Drie premières jeugdtheater in Schouwburg Odeon

· leestijd 1 minuut Algemeen

Zwolle - In Zwolse theaters gaan eind augustus en begin september drie jeugdtheatervoorstelling in première  

Zaterdag 11 september gaat de voorstelling ’ATUK’ van PNT in première in Schouwburg Odeon. Het is een poëtische en speelse voorstelling voor kinderen van 8 jaar en ouder over het verliezen en opnieuw toelaten van iets dierbaars, naar het prentenboek van Mischa Damjan en Jozef Wilkon. Twee spelers vertellen en sturen het verhaal door middel van vertelling, poppen en zelfgebouwde instrumenten.

PNT is een jong professioneel jeugdtheatergezelschap uit Zwolle. In onze voorstellingen heft het gezelschap de scheidslijn op tussen vertel- en objecttheater en vertelt spannende verhalen in een mix van muziek, geluid, beeld en vertelling.

Oprichters Joeso Peters en Silas Neumann vonden elkaar al spelend en ontdekten een gedeelde voorliefde voor vertel- en objectheater. Zij hebben in 2018 hun krachten gebundeld en zijn samen nieuwe voorstellingen gaan ontwikkelen. 

De voorstelling is op zaterdag 11 september om 19.30 te bezoeken.

Zondag 22 augustus gaat de voorstelling ‘JA! NEE! OLÉ’ van het Zwolse jeugdtheatergezelschap KRIJT in première in Schouwburg Odeon. Een beeldende kleutervoorstelling met een vleugje tango en een tikkeltje tapdans.

Het is een beeldende kleutervoorstelling over de zoektocht van twee mensen die heel verschillend zijn, maar ook veel van elkaar houden. Wordt het ja of nee? Of toch een beetje van allebei?  

Theater KRIJT maakt (poppen-)spel en objecttheater. Sinds 2012 speelt Krijt jeugd- en familievoorstellingen op scholen en in theaters. Ook speelt Krijt regelmatig op festivals en andere bijzondere locaties. Eerdere succesvolle voorstellingen van KRIJT zijn ‘Nest’, ‘Wat is er mis met mijn Vis’ en ‘Golfje zoekt Zee’.

De voorstelling is op zondag 22 augustus om 11.00 te bezoeken.

Zaterdag 21 augustus gaat de voorstelling ‘Max en de minipiano’ van Het Trojaanse Kalf in première in Schouwburg Odeon. Het is een speelse, muzikale voorstelling over identiteit, (zelf-)vertrouwen en zelfontdekking. Uitgevoerd door het nieuwe, veelbelovende Zwolse gezelschap Het Trojaanse Kalf.

Max en de Minipiano is een speelse muzikale voorstelling over identiteit, (zelf)vertrouwen en zelfontdekking. Acteurs en zangers Ewout Ganzevoort en Yornik Onstenk (Het Trojaanse Kalf) spelen tien personages en worden begeleid door de vindingrijke arrangementen van toparrangeur Rik Elings.

Het Trojaanse Kalf maakt muziektheatervoorstellingen voor mensen van 8 tot 30 jaar. Centraal in de voorstellingen staan verhalen uit de muziekgeschiedenis van nul tot nu. Deze verhalen – waar of niet waar, bekend of onbekend – worden deels verteld en deels uitgespeeld, maar de hoofdrol is weggelegd voor de muziek. 

De makers van Het Trojaanse Kalf zijn Ewout Ganzevoort en Yornik Onstenk, beiden in 2017 afgestudeerd aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle.

De voorstelling is om 16.00 en 19.30 te bezoeken.

Het Zwolse jeugdtheatergezelschap KRIJT speelt 'JA! NEE! OLÉ'.
Ewout Ganzevoort en Yornik Onstenk