Afbeelding
Foto:Kirsten van de Meent

Zwolse zanger Vincent Corjanus sluit donkere periode af met nieuwe single

Algemeen

Zwolle - Na een half jaar stilte brengt zanger en dichter Vincent Corjanus onaangekondigd een nieuwe single uit. Het geheel akoestische ‘Vaarwel Boze Droom’ is volgens Corjanus zelf een afsluiting van een donkere periode. Na de release van de single ‘Samen’ in januari bleef het angstvallig stil rondom de singer-songwriter. 

‘Vaarwel Boze Droom’ is een lied over vergankelijkheid, over ouder worden en vrede sluiten met je eigen spiegelbeeld. ‘’Het ging een tijdje niet zo goed met me. Gelukkig heb ik heel veel mooie mensen om mij heen, die mij al die tijd hebben gesteund. Daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Wat kun je terug doen? Een liedje maken was het minste dat ik kon doen. Het is niet per se dat het gevoel van het lied uniek is. Het iets universeels. Iets wat wij allemaal kunnen ervaren.’’, aldus Corjanus. Het lied is opgenomen in de thuisstudio van de zanger. Daarnaast is het lied live, in een take opgenomen. Het B-kantje ‘Het Statiegeldmeisje’ is een waargebeurd verhaal dat zich afspeelt aan de oevers van de Elbe in Dresden. Corjanus nam het lied begin januari op in zijn thuisstudio.

Jubileumtour

Volgend jaar staat Vincent Corjanus 10 jaar op de planken. Het is dan tevens 10 jaar geleden dat zijn eerste boek ‘Woorden wonen in huizen’ verscheen. In het najaar zal dan ook een nieuwe tour starten van de jonge zanger: ‘’Ik kijk er naar uit om mijn publiek weer te ontmoeten. Het spelen blijft toch het allerleukste.’’

In het najaar verschijnt de nieuwe cd van de singer-songwriter. ‘Vaarwel Boze Droom’ zal ook op deze cd staan. Er zal voorlopig geen nieuwe dichtbundel verschijnen.

De nieuwe single is te beluisteren op Spotify.

Meer informatie www.vincentcorjanus.nl

Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 20 apr, 12:56
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 20 apr, 09:55
Bram van Polen en Ron Jans halen herinneringen op aan de bekerfinale tegen Ajax.
PEC Zwolle in Historisch PersPECtief: 10 jaar na de bekerfinale Sport 20 apr, 06:00
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 apr, 17:33
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 apr, 17:14
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 19 apr, 17:11