‘Spoorcafé meets PROTO’ in de Spoorzone

· leestijd 1 minuut Algemeen

Zwolle - Woensdag 30 juni is het volgende Spoorcafé, in de Spoorzone. Iedereen is van harte welkom om bij de Spoorzone-spot vragen te stellen en zich bij te laten praten over de ontwikkelingen in het gebied. Ook kunnen bezoekers een tijdelijke toren beklimmen en de Spoorzone zo eens bekijken vanuit een heel ander perspectief. Het Spoorzone-team kijkt ernaar uit om de Zwollenaren en andere geïnteresseerden weer offline te ontmoeten. Daarom trakteren zij bezoekers op een lekker ijsje of een drankje.

Er is het afgelopen jaar veel online gedeeld en besproken over de toekomstplannen van de Spoorzone. Onder andere over het NS-gebied. Het gebied rondom de oude loodsen verandert straks in een plek waar mensen wonen, werken, leren en elkaar ontmoeten. Bijvoorbeeld in een koffiezaakje of bij een nieuwe culturele hotspot. Zo blijven de prachtige oude loodsen bewaard voor de stad. Ook komen er nieuwe gebouwen bij en wordt het gebied veel groener. Het idee is om een nieuw ‘spoorpark’ te maken. Kortom: van een gesloten gebied waar vooral gewerkt wordt, naar een plek waar iedereen welkom is.

Op 30 juni staat het Spoorzone-team bij een speciale spot klaar voor degenen die deze momenten hebben gemist, of die graag liever ‘live’ willen bijpraten en vragen stellen. Het team praat graag bij over de plannen die NS heeft voor het gebied rondom de oude NS-loodsen en alle andere ontwikkelingen in de Spoorzone, zoals de loopbrug over het spoor. De Spoorzone-spot is bij de uitkijktoren, naast de rode hal aan de zuidkant van het station. De spot is bereikbaar via de aangegeven looproute, en is geopend tussen 15.00 en 17.00 uur, en tussen 18.30 en 20.30 uur.

Kunstzinnige wandeling door Spoorzone

Extra bijzonder is dat de Spoorzone van 24 tot en met 11 juli in het teken staat van PROTO, dat de toegevoegde waarde van de creatieve industrie voor de stad laat zien. Tijdens dit Spoorcafé kun je aan de hand van een kaartje een wandeling maken langs diverse locaties waar het werk van creatieve professionals en jong talent te zien is. Kortom, een mooie vooruitblik in de Spoorzone van de toekomst: een culturele en creatieve broedplaats. Kijk voor meer informatie over PROTO op de website van PROTO.

Kennismaken met deelauto of -fiets

De Spoorzone is sinds kort vier duurzame mobiliteitspunten rijker! Op deze zogenaamde Movez-spots kun je een elektrische deelauto of deelfiets huren. Op 30 juni staat ook Movez klaar, aan de Hanzelaan. Hier kunnen bezoekers zelf ervaren hoe gemakkelijk deelvervoer is. Bekijk voor meer informatie de video over de Movez-spots.

Afbeelding
Gunning renovatie Spooldersluis aan Van den Herik, BAM en SPIE Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Met een Kerstboom op de Grote Markt en lichtbeeldentour is Zwolle klaar voor de Kerst Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Ossenmarktsteeg in een nieuw licht met lichtkunstproject 'Tussendoortje' Algemeen 7 dec., 17:03