Micah en Julia komen praten over talentontwikkeling. Ze treden treden tijdens de uitzendingen op 12 en 19 mei live op in de studio.
Micah en Julia komen praten over talentontwikkeling. Ze treden treden tijdens de uitzendingen op 12 en 19 mei live op in de studio.

Gesprekken over ontwikkeling van talent bij jongeren in Stadkamer

· leestijd 1 minuut Algemeen

Zwolle - Merel Veger, Anne Blok en Carmen Munsterman van Stadkamer gaan woensdag 12 en 19 mei in gesprek met elkaar en met wethouder Monique Schuttenbeld over jongeren en talent. Ook schuiven aan Els Pronk - één van de grondleggers van Talentenfluisteraar, Rob Bults en Micah en Julia.  

Begin maart kreeg de gemeente Zwolle het predicaat Zwolle kiest voor Talent! Zwolle kiest als eerste stad van Nederland bewust voor het ontdekken en ontwikkelen van talent bij kinderen en jongeren. Talentontwikkeling staat met bijna driehonderd getrainde talentenfluisteraars op verschillende plekken in Zwolle op de agenda. Ze werken bijvoorbeeld in het basisonderwijs, de kinderopvang, de buitenschoolse opvang, het voortgezet onderwijs, het mbo en hbo, binnen culturele instellingen en jeugdzorg. Ook een groep medewerkers van Stadkamer is opgeleid tot talentenfluisteraar. Op veel plekken in Zwolle is hiermee aandacht voor het zien én ontwikkelen van talent.

Talent wordt zichtbaar in dingen die vanzelf gaan en die energie geven. Goed om te weten: je  ben nooit te oud om je talent te ontdekken. De afgelopen jaren heeft Stadkamer in opdracht van de gemeente Zwolle talentenfluisteraars opgeleid volgens de visie van de Belgische pedagoog en auteur Luk Dewulf en Els Pronk, de Nederlandse schrijfster van ‘Blij met mij’. 

Talentenfluisteraars weten door de juiste vragen te stellen en dóór te vragen, op een positieve manier talenten bij kinderen en jongeren naar boven te halen. Voor kinderen en jongeren die volop in hun ontwikkeling zitten is dat natuurlijk heel belangrijk, zij leren zichzelf hierdoor beter kennen.

RTV Focus organiseert een gesprek over jongeren en talent. Op woensdag 12 en 19 mei gaan Merel Veger, Anne Blok en Carmen Munsterman van Stadkamer in gesprek met elkaar en met wethouder Monique Schuttenbeld, Els Pronk – één van de grondleggers van Talentenfluisteraar, Rob Bults en Micah en Julia over talentontwikkeling bij jongeren. Hoe kun je je talent ontdekken zelfs als je misschien denkt geen talent te hebben? Welke uitdagingen zijn er en welke kansen liggen er voor jongeren? 

RTV Focus verzorgt een radio en TV uitzending op 12 en 19 mei van 13.00 tot 14.00 uur tijdens Studio Stadkamer - Cultuurcafé. Micah en Julia treden tijdens beide uitzendingen live op in de studio.

Meer info staat op www.stadkamer.nl/zwollekiestvoortalent

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 14 uur geleden
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Lokale initiatieven gezocht voor donaties ter waarde van 50.000 euro Algemeen 19 uur geleden