Afbeelding

Tiende en laatste 10 Mijl van Zwolle-Zuid

· leestijd 1 minuut Algemeen

Zwolle - In april wordt de tiende editie georganiseerd van de 10 Mijl van Zwolle Zuid. Vanwege corona wordt dit een virtual run. Deelnemers lopen hun eigen afstand op een door hun gekozen moment tussen 10 april 10.00 uur en 19 april 22.00 uur. Deze editie is niet alleen bijzonder vanwege het tienjarig jubileum of dat het een virtuele editie is, maar ook vanwege het feit dat het dit keer de allerlaatste keer is.

In 2009 startte de 10 Mijl van Zwolle Zuid. Het hardloopevenement werd met open armen ontvangen in Zwolle Zuid en was een aanwinst voor de regio. Met afstanden voor kinderen, tieners, recreanten en wedstrijdlopers is het evenement in de afgelopen tien jaren gegroeid tot een niet weg te denken onderdeel van de hardloopkalender. Duizenden mensen verschenen aan de start van het prachtige parcours dat grotendeels loopt door het buitengebied van Zwolle Zuid. Dit jaar hebben de deelnemers voor het laatst de kans het bewegwijzerde parcours te lopen. De Tien Mijl van Zwolle Zuid stopt.

Nog één keer

Dit mooie evenement stopt echter niet zomaar. In april wordt het voor de laatste keer georganiseerd. Vanwege corona gaat het dit keer om een andere opzet dan de afgelopen negen andere edities. Gedurende tien dagen, van 10 april 10.00 uur tot 19 april 22.00 uur, krijgen deelnemers de kans om gebruik te maken van het bewegwijzerde parcours. Door het evenement te spreiden over een periode van tien dagen, gaat de organisatie er vanuit dat alle deelnemers zich zullen houden aan de Corona-maatregelen. De deelnemers kiezen zelf hun favoriete afstand: 5 kilometer, 5 mijl of 10 mijl. De verschillende parcours zijn gedurende de genoemde tien dagen zorgvuldig uitgezet en bewegwijzerd door de organisatie. De start en finish van de verschillende afstanden liggen net als de voorgaande jaren bij SIO aan de Thorbeckelaan 2 in Zwolle-Zuid.

Virtual run: alleen maar toch samen

Niet alleen het feit dat het evenement dit keer tien dagen duurt, maar ook het feit dat het dit jaar om een virtuele editie gaat, maakt de 10 Mijl van Zwolle Zuid van 2021 heel bijzonder. Deelnemers schrijven zich via de website in en krijgen vervolgens een digitaal startnummer toegewezen. Zij lopen de afstand die zij zelf gekozen hebben op het door hun gewenste moment, in hun eigen tempo. Via de app wordt hun prestatie real time gevolgd. Bij de finish ligt een medaille voor hen klaar. En na afloop is de eindtijd van de wedstrijd online te vinden op het scorebord.

Meer informatie: www.10mijlvanzwollezuid.nl