Warmtecafé 50 tinten groen Assendorp

Algemeen

Zwolle - 50 tinten groen Assendorp kijkt op dinsdag 9 maart naar de toekomst in het Warmtecafé Voorbij Fossiel. 

Veranderingen in energie en warmte gaan snel. De klimaatcrisis ook. In dit warmtecafé schuiven vertegenwoordigers van Ragnarok kleding, Jong Blauwvinger Energie en studenten Global Project and Change Management aan. Ze vertellen wat hen bezighoudt en hoe ze hun toekomst willen vormgeven.

Ook is er livemuziek van PvdA-raadslid en Assendorper Patty Wolthof.

In een serie van vijf warmtecafés gaan Assendorpers, samen met hun buren, ontdekken hoe zij hun woningen warmer, comfortabeler en energiezuiniger kunnen maken. 

Het warmtecafé van 9 maart is de vijfde  en laatste van deze serie. Deze keer kijkt 50 tinten groen Assendorp verder de toekomst in; voorbij Fossiel. In 2050 is de wereld in handen van de huidige twintigers. Wat is de rol van energie in de toekomst en hoe zien jongeren het liefst dat hun wereld ingericht gaat worden? En hoe kunnen de beslissers van nu hun rentmeesterschap invullen?

De vier jongeren vertegenwoordigen vier clubs. Naast Ragnarok kleding, een echt duurzaam alternatief voor kleding voor jongeren, is Jong Blauwvinger Energie, een groepje jonge leden dat zich richt op vernieuwing en doe-mentaliteit, aanwezig. Ook Extinction Rebellion Zwolle, een groep jongeren die geloven dat de klimaatcrisis een noodtoestand is, schuift aan, plus studenten van Windesheim die met hun opleiding de duurzame doelen van de VN willen realiseren.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via welkom@50tintengroenassendorp.nl en ontvangen een weblink voor Zoom.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 21 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 21 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 22 uur geleden