Muzikant Arjen Hilberdink brengt 27 augustus zijn eerste EP uit.
Muzikant Arjen Hilberdink brengt 27 augustus zijn eerste EP uit. Foto: Saskia klein Koerkamp

Band The Horse Company keert terug

· leestijd 1 minuut Algemeen

Zwolle - De Zwolse indie rock zanger Arjen Hilberdink keert na jaren van afwezigheid terug als zanger onder de naam HORSE. Tot 2014 maakte hij deel uit van de band The Horse Company, waarmee hij drie albums uitbracht en veel succes boekte. In 2014 hield het bestaan van de band op, door het vertrek van enkele bandleden. Nu, na ruim zes jaar van schrijven, keert Arjen terug met een EP genaamd Orca die verschijnt op 27 augustus. Ook keren zijn bandleden terug, en wordt daarmee The Horse Company weer actief. “Het voelt ontzettend bijzonder om weer terug te zijn”, vertelt Arjen enthousiast.

(door Joost ter Bogt)

 The Horse Company werd bekend in 2007, toen het eerste debuutalbum werd uitgebracht door de Zwolse muzikanten. De band had succes en ontving lovende woorden van verschillende binnenlandse media. Ook speelden de muzikanten op verschillende festivals als Noorderslag en de Zwartecross. 

“Het mooie is dat we nu weer samen zijn. De muziek die ik uit ga brengen, gaan we als band spelen. In 2014 vielen we uit elkaar, maar nu zijn we er weer. Dat is bijzonder. We zijn ook van plan om weer te gaan touren en we gaan nieuwe muziek maken, maar we gaan nu allereerst optreden met de muziek die ik op mijn eigen naam, onder HORSE, uit ga brengen. Al is het nog even afwachten of corona optredens toe gaat laten”, licht Arjen toe.

Zijn nieuwe EP, die eigenlijk maar naar een album neigt, telt acht nummers en verschilt van de muziek die hij eerder maakte met zijn bandleden. “Je zou deze muziek wat meer pop kunnen noemen. De muziek die we maakten met The Horse Company was harder, het was meer rock. Meer mensen kunnen deze muziek waarderen denk ik.” 

Aan de plaat werkte Arjen jarenlang. “Er was iedere keer een reden voor vertraging. Maar na ruim zes jaar is het nu tijd het uit te brengen. Met grote dank aan Matthijs Herder, met wie ik veel samen heb opgenomen in de studio die hij heeft. Alle muziek op mijn album heb ik in mijn eentje gemaakt, op wat toetsenpartijen na.”

Of zijn muziek net zo succesvol gaat worden als de muziek die hij eerder maakte, is nog afwachten. Wel heeft Arjen al een nummer van zijn EP vrijgegeven, Gold Behind Your Door. De reacties zijn tot nu toe erg positief. “Het voelt echt heel bijzonder. Ik heb ontzettend zin om weer op te gaan treden, samen met de bandleden.”

De nieuwe plaat is vanaf 27 augustus overal te streamen. op Spotify en Apple Music. Ook wordt de plaat speciaal uitgebracht op vinyl, te koop bij platenwinkel Plato in de binnenstad. “Vinyl heeft wat. Het is écht iets om te hebben, daarom heb ik besloten de plaat ook fysiek te laten verschijnen. Als liefhebber kan het namelijk erg leuk zijn om je favoriete muziek fysiek te hebben.”