Afbeelding

Regenboog in Park de Wezenlanden

Algemeen

Zwolle - In Park de Wezenlanden wordt zaterdag 4 september een Regenboog Manifestatie gehouden om aandacht te vragen voor wereldwijde LHBTIQ+-rechten. 

De manifestatie, bij de trappen van het Provinciehuis, duurt van 13.00 tot 17.00 uur en biedt verhalen, muziek en poëzie. 

De organisatie van de manifestatie maakt zich zorgen over LHBTIQ+-rechten. “In reactie op de vele zorgwekkende berichten in het nieuws, zoals de LHBTIQ+ vrije zones in Polen en de anti-homowet in Hongarije, vragen we tijdens de manifestatie aandacht voor LHBTIQ+ rechten in binnen- en buitenland en hoe deze onder druk staan. We vragen het publiek om niet weg te kijken en in actie te komen.”
“Onze insteek is positief: wij staan voor een inclusieve maatschappij en een inclusief Europa. We laten de internationale LHBTIQ+ gemeenschap niet in de steek en tonen onze solidariteit door handtekeningen te verzamelen, brieven te schrijven en meer.”

De manifestatie zal om 13.00 uur geopend worden door wethouder Dorrit de Jong met een bijdrage over diversiteit in Zwolle. Naast muziek, poëzie en andere bijdragen zijn er kramen van de verschillende organisaties waar bezoekers direct in actie kunnen komen en mee kunnen doen aan leuke activiteiten. 

Meer informatie: campagne@zwolle.amnesty.nl of volg ons op instagram/Facebook @zwolleforamnesty.

De manifestatie wordt georganiseerd door Zwolle for Amnesty, COC Zwolle, Club-T, Stichting Safe Houses Melina Lamee, Amnesty Zwolle, Let’s Talk About Yes, en Wijdekerk.