Afbeelding

Belevingsroutes tijdens nacht van de vleermuis

Algemeen

Zwolle - Tijdens de ‘Nacht van de Vleermuis’ op zaterdag 28 augustus is er een Buur Natuur-pop-up belevingsroute door Zwolle. De stadssafari is georganiseerd door Zoogdiervereniging, KNNV/IVN, Natuur en Milieu Overijssel en de Nachtburgemeester. De route loopt vanaf de Thorbeckegracht tot in het Park de Wezenlanden, vanaf schemering tot in de nacht.

Op verschillende plekken valt veel te ontdekken. Er is een divers programma met een chillout ‘Bats & Beats’ waar dj Hans Stroeve vleermuisgeluiden in de mix met muziek laat horen, een begeleide toer met vleermuiskenners en warmtebeeldcamera’s en kun je nachtvlinders en een muziekmakende boom tegenkomen. Zwolle Unlimited presenteert ‘Verhalen die het daglicht niet kunnen verdragen’, met Rob Bults en Jeroen van Doornik. Leuk én leerzaam om je stad en de nachtdieren beter te leren kennen.

Buur Natuur vraagt met dit initiatief aandacht voor het Zwolse nachtleven, die sterk onder druk staat. Zowel de natuur en cultuur. Lokale groene clubs en culturele initiatiefnemers hebben de handen ineen geslagen om samen iets te organiseren wat in deze tijden doorgang kan vinden. Dit is een corona-proof initiatief geworden, waarbij de bezoekers de belevingsroute en -plekken op gepaste afstand en in de open lucht kunnen meemaken.

Aanmelden via www.nachtdieren.nu. De vertrektijden zijn 20.30, 22.00 en23.30 uur vanaf het kantoor van Natuur en Milieu Overijssel aan de Assendorperdijk 3.

Kaart van de gebieden in Overijssel en Gelderland getroffen door de overstromingen in 1825.
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Theatervoorstelling over het geweten van de laatste secretaresse van Hitler te zien in Odeon Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
De Passerelle, de nieuwe duurzame loopbrug over het spoor, komt naar Zwolle: Aangepast bus- en treindienstregeling Algemeen gisteren