Kim Pendjol, Lienke Iburg en Elise Doll.
Kim Pendjol, Lienke Iburg en Elise Doll. Foto: André van der Meulen

Twee extra voorstellingen Rumah Saya in theater Odeon

Algemeen

Zwolle - Meraki Theaterproducties geeft zondag 3 oktober twee extra voorstellingen van ‘Rumah Saya’ (’Mijn Thuis’) in het Papenstraattheater aan de Papenstraat. De première op zaterdag 2 oktober verkocht in korte tijd uit. De kaartverkoop voor de extra voorstellingen is inmiddels begonnen via www.zwolsetheaters.nl.  

‘Rumah Saya’ is een intrigerende muziektheatervoorstelling met en over de overlevenden en nazaten van de koloniale periode en schetst een beeld van hoe het leven in Nederlands-Indië waarschijnlijk is geweest. Het verhaal wordt verteld aan de hand van de zoektocht van Kim Pendjol, Lienke Iburg en Elise Doll, naar de geschiedenis en het leven van hun voorouders. Met historische documenten, verhalen, boeken en veldonderzoek in Indonesië laten Pendjol, Iburg en Doll zien hoe zij proberen te achterhalen wie hun voorouders waren en wat zij hebben meegemaakt in de voormalige Nederlandse kolonie en de repatriëring naar Nederland. Het is een zoektocht naar familie en identiteit waarbij de toeschouwer wordt meegenomen in het dagelijks leven van toen en nu. 

Tijdens ‘Rumah Saya’ worden de zintuigen geprikkeld met muziek, geluiden, geuren en smaken. Er worden verschillende invalshoeken belicht met (video-) beelden en geluidsfragmenten van diverse generaties. Aan het einde van de voorstelling is er een gesprek tussen de spelers, de producent en het publiek.