Hondenbaasjes gezocht

Algemeen

Zwolle - Stichting OOPOEH is in Zwolle en omgeving op zoek naar hondenbaasjes die hun hond af en toe uit willen lenen aan een 55-plusser. Stichting OOPOEH voorkomt en bestrijdt eenzaamheid door senioren te koppelen aan een oppashond in de buurt.

Veel 55-plussers willen graag voor de gezelligheid een hond, maar zonder de volledige zorg en verantwoordelijkheid die daarbij hoort. Nu veel senioren vanwege corona erg veel thuis zijn, is een oppashond een sleutel tot meer beweging, gezelligheid en contact in de buurt. 55-plussers die graag af en toe op een hond willen passen kunnen zich vrijblijvend aanmelden bij de stichting om samen op zoek te gaan naar een geschikte hond.

Stichting OOPOEH - Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier - is ruim acht jaar geleden in Amsterdam begonnen om honden en ouderen meer van elkaars gezelschap te laten genieten. De stichting begon klein, maar al snel was er veel belangstelling, en vooral in deze coronatijd is er ongelofelijk veel animo om op te passen. De stichting is sinds kort ook actief in Zwolle.

Ellen Groneman, directeur van Stichting OOPOEH: “Veel ouderen zitten nu alleen thuis. Alle leuke dingen zoals vrijwilligerswerk en bridge-, zang- of dansclubjes zijn door corona gestopt. Juist nu vinden zij het extra fijn om wekelijks op een hond te kunnen passen. Lekker samen naar buiten. De buitenlucht doet een mens goed, en met een hond bij je heb je ook allemaal gezellige gesprekken. Dan voel je je minder eenzaam.”

De stichting biedt hondenbezitters gratis inschrijving. Ook senioren kunnen zich gratis aanmelden via www.oopoeh.nl of 020-7853745.

Afbeelding
Tjarko Evenboer en Jeroen Windmeijer signeren op 8 april hun boek Openbaring bij Boekhandel Westerhof Stadshagen Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Berkum thuis tegen stroef DHSC Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Met Librije Backstage geven Jonnie en Thérèse Boer een kijkje achter de schermen Algemeen 14 uur geleden