Afbeelding
Foto: Shutterstock

Weeshuis steunt Zwolse jeugdprojecten met 12.000 euro

· leestijd 1 minuut Algemeen

Zwolle - Het bestuur van de stichting Hervormd Weeshuis Zwolle geeft in de vierde beslisronde dit jaar zeven initiatieven voor de Zwolse jeugd een financiële bijdrage. De stichting geeft in vijf momenten per jaar subsidies aan projecten die bijdragen aan de educatie en duurzame ontwikkeling van Zwolse jongeren tot en met 25 jaar. 

Bij het Weeshuis lopen de aanvragen als gevolg van de coronapandemie terug. Maar er zijn nog steeds organisaties bezig met het ontwikkelen en plannen van nieuwe interessante jeugdprojecten.

Op het gebied van wijk- en buurtwerk ontvangt YMCA een bijdrage voor ‘De taarten van Abel’, waarbij kinderen in Westenholte een taart bakken voor iemand die wel een extraatje heeft verdiend.

In de categorie algemeen jeugdwerk krijgt stichting Kind in Beeld wederom een bijdrage voor de aanschaf van Sinterklaascadeaus voor kinderen uit economisch kansarme gezinnen.

En Speelotheek Leentje Buur krijgt een financiële injectie voor de aankoop van nieuw speelgoed.

Wat betreft het onderwijs wordt het Studenten Overleg Orgaan Zwolle (SOOZ) financieel ondersteund bij hun (sport-)activiteitenproject ‘Voor en door studenten’.

In de categorie sport mag Zwolsche Athletische Club (ZAC) rekenen op een bijdrage voor de aanschaf van een Teqtable (een voetvolleytafel).

Op het gebied van cultuur ontvangt stichting Wildebras een bijdrage voor het festival Zwetsen & Kletsen dat in juni van 2021 plaatsvindt in Dieze-Oost. Ook ontvangt stichting Het Trojaanse Kalf een bijdrage voor de educatieve muziekvoorstelling Max en de Minipiano.

Stichting Het Hervormd Weeshuis is een vermogensfonds dat via financiële bijdragen de Zwolse jongeren tot en met 25 jaar een steuntje in de rug biedt bij hun ontwikkeling op cultureel, intellectueel en sportief vlak. Onze giften zijn bestemd voor duurzame en eigentijdse projecten die de deuren openen voor de lokale jeugd en het verschil maken.

Wie ook een duurzaam en eigentijds project heeft en het net niet lukt om de financiën rond te krijgen, kan de snelle check op website www.hervormdweeshuiszwolle.nl. Tot maandag 23 november 17.00 uur kan een aanvraag worden ingediend voor de vijfde en laatste beslisronde van dit jaar.

Huidige podcast host Annelynn en voormalig podcast host Sjoerd samen op de foto.
De podcast Gedachtebaas is genomineerd voor de landelijke 'Helemaal Humanitas Prijs'! Jij kan stemmen! Nieuws Ingezonden 23 uur geleden
De Mannenschuur maakte gebruik van het VSBfonds.
Speeddaten met VSBfonds voor financiering sociale projecten in Overijssel Algemeen gisteren
Afbeelding
Laatste weekend om SCHULD in Zwolle te zien Nieuws Ingezonden 17 mei, 09:10