Afbeelding

Wethouder sluit zonnepanelen aan in Dieze-Oost

Algemeen

Zwolle - Wethouder Monique Schuttenbeld heeft maandag nieuwe zonnepalen aangesloten bij bewoners aan de Meppelerstraatweg (Dieze-Oost). Zij huren deze panelen voor een gunstig tarief van het Coöperatief Wijbedrijf Dieze dankzij een subsidie van de gemeente. 

“Ik steun het zonnepanelenproject voor Dieze-Oost van harte; het is heel goed dat zo’n initiatief uit de wijk komt, zo werken we echt samen aan een aardgasvrij Zwolle”, vindt de wethouder. 

Het aanbod loopt nog tot 18 december. Al meer dan honderd bewoners hebben er gebruik van gemaakt. In de subsidiepot zit nog geld voor negentig bewoners. Silvia Overbeek, bewoner van Dieze en bestuurslid van het WijBedrijf: “Het bezoek van de wethouder is ook een oproep aan de bewoners van Dieze-Oost: ‘laat deze mooie kans niet liggen!’”.

Het WijBedrijf Dieze is een non-profit organisatie die in 2015 is opgericht voor en door bewoners om de wijk vooruit te helpen. Het Wijbedrijf doet projecten op het gebied van energiebesparing, werkgelegenheid en leefbaarheid, zoals bijvoorbeeld de Dierenwijde, de Weggeefwinkel en het zonnepanelenproject. Bewoners die zonnepanelen huren, voor 41 euro per jaar worden automatisch lid van het WijBedrijf, zo steunen ze ook de andere projecten én kunnen ze meedenken over nieuwe projecten waar Dieze beter van wordt.

Het zonnepanelenproject is niet het enige project van het Wijbedrijf Dieze op het gebied van duurzaamheid. Dankzij een subsidie van de Rijksoverheid kunnen bewoners via het Wijbedrijf een energiescan laten doen of gratis kleine besparende materialen bestellen, zoals tochtstrips of een brievenbusborstel. Ook kunnen bewoners van de Wijk Dieze zich aanmelden voor een energiescan. Dat gaat allemaal via www.wijbedrijfdieze.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Regien Courtz neemt afscheid als raadslid en geeft het stokje door aan Jos Lippmann Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Afscheid met een 'gouden randje' van een trouwe klant bij Autobedrijf Bert Wieten Partnerbijdrages 5 uur geleden
Afbeelding
Waterleiding springt in Celestraat; wateroverlast in verschillende straten in Assendorp 112 15 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.