Pien Bos.
Pien Bos. Foto: Eigen foto

Eureka houdt derde editie festival Totaal Getikt

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Stichting Eureka in Assendorp heeft voor zaterdag 16 oktober de derde editie van het typemachinefestival Totaal Getikt georganiseerd. Hoofdgast aan het Assendorperplein is deze keer de Rotterdamse dichter Lars van der Werf. 

Volgens Cosmopolitan is hij een romantische hipster met een blauwe typemachine die vertederende liefdesgedichten schrijft. Van der Werf kreeg landelijke bekendheid door zijn bundel Versjes van Lars uit 2014. Daarna volgden nog enkele succesvolle bundels en tijdens Totaal Getikt presenteert hij zijn scheurkalander 2022.

Loesje
De rode draad tijdens Totaal Getikt is creatief omgaan met taal en tekst. Dat kan tijdens twee workshops die op de festivaldag worden gegeven. In het pand van Eureka is ’s ochtends een schrijfworkshop door de enige echte Loesje, bekend van haar posters met scherpe en creatieve teksten. Deelnemers aan deze gratis workshop, die om 11.00 uur begint, leren hoe ze zelf een Loesje-poster kunnen maken.

Stiften
In wijkcentrum De Enk geeft schrijfcoach Pien Bos om 10.30 uur een workshop Blackout Poetry waarbij bestaande teksten uit boeken en tijdschriften de basis vormen voor het maken van je eigen poëzie. Met een stapel stiften en de nodige creativiteit gaan de deelnemers aan de slag. De beide workshops zijn gratis en belangstellenden kunnen zich aanmelden via rene@reneeijsink.nl. In De Enk is ’s middags vanaf 13.30 uur een Repaircafé voor typemachines.

Scheurkalender
Vanaf 14.00 uur vertelt dichter Van der Werf in De Nieuwe Keuken (Eureka) over de rol van de typemachine in zijn leven en voordragen uit de bundels die van hem zijn gepubliceerd. Hij presenteert en signeert ook zijn nieuwe scheurkalender 2022. Tijdens Totaal Getikt stencilt Erwin Blok (King of Gestetner) wederom de festivalkrant. In De Enk demonstreert hij met vijf stencilmachines deze bijzondere techniek.

Afbeeldingen
In de festivalkrant staan niet alleen bijdragen uit de workshops maar er is ook ruimte voor iedereen die graag een stukje wil schrijven op de typemachine; korte verhaaltjes, gedichten of getikte afbeeldingen zijn welkom. Typemachines zijn te leen bij René Eijsink: 06-212 30 326 of te gebruiken op de festivaldag in Eureka of De Enk.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van Totaal Getikt en de website van stichting Eureka Zwolle.

Afbeelding
Gunning renovatie Spooldersluis aan Van den Herik, BAM en SPIE Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Met een Kerstboom op de Grote Markt en lichtbeeldentour is Zwolle klaar voor de Kerst Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Ossenmarktsteeg in een nieuw licht met lichtkunstproject 'Tussendoortje' Algemeen gisteren