Afbeelding
Foto: Eigen foto

Kinderen in Aa-landen kunnen spelen met waterpomp

Algemeen

ZWOLLE - In de speeltuin aan de Wielingen in de wijk Aa-landen is een waterpomp geplaatst, waarmee kinderen lekker kunnen spelen. 

“Het is heel belangrijk dat kinderen veel meer in contact komen met natuurlijke materie, zoals zand, water en groen”, vinden de bewoners. “Niet alleen om samen plezier te maken, maar vooral ook omdat spelen met natuurlijk materiaal een heel positieve bijdrage levert aan de ontwikkeling van kinderen.” De pomp is op 25 september geplaatst onder toeziend oog van wijkwethouder Dorrit de Jong.

Acties

De plaatsing van de waterpomp is mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van het Hervormd Weeshuis, het Oranjefonds/Burendag, Stimuland, door een gulle bijdrage van een tevreden buurtbewoner én de kinderen uit de buurt hebben allerlei acties gehouden om geld in te zamelen. Dat deden ze onder meer met het ophalen van statiegeld van flessen, verkoop van 65 zelf gemaakte pizza’s, verkoop van eigen gebakken koek en stenen schilderen. Zij hebben in totaal 360 euro opgehaald. Om de verkoop van de pizza’s mogelijk te maken, hebben restaurant La Stalla en AH in de Aa-landen de benodigde ingrediënten en dozen beschikbaar gesteld.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen gisteren
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 18 apr, 11:11
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 18 apr, 11:09