Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter Foto

Hekken bij Sinterklaasintocht leveren wrevel op

Algemeen

ZWOLLE – Een hekwerk plaatsen bij een Sinterklaasintocht die is georganiseerd als ‘evenement’ valt bij velen verkeerd. Waar de organisatie zaterdag een stuk hekwerk verplaatst, ontstaat duw- en trekwerk, er wordt gescholden en kinderen beginnen te huilen.

“De organisatie plaatste hekken bij de waterkant terwijl er al publiek stond”, volgens een politiewoordvoerder. “Dat zorgde voor wat onrust, omdat mensen aan de kant moesten. Door in gesprek te gaan, was dat snel weer opgelost.” Ook op de Facebookpost van weekblad de Swollenaer reageren onthutste Zwollenaren. ‘Men wilde de boel afzetten met zwarte schermen. Waar de ouders natuurlijk schande van spraken en er tegenin gingen’. ‘Walgelijk QR discriminatie en met een kaartje. Veel verdrietige kinderen gezien die uitgesloten zijn’.

De gemeente Zwolle had, om de intocht van Sinterklaas tóch mogelijk te maken, het festijn bestempeld als evenement. Zo’n vierduizend bezoekers konden daardoor de intocht bijwonen door een gratis kaartje te reserveren.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding