Afbeelding
Foto: Eigen foto

Glazen bol

· leestijd 1 minuut Algemeen

Zullen we als PEC fans zondag 15 mei 2022 huilen of juichen? Of maken we ons op voor nog een rondje van kwellende spanning in de nacompetitie? Blijft PEC Zwolle volgend jaar in de eredivisie spelen?

Dit zijn vragen die mij voor PEC Zwolle de komende maanden bezig houden. Oh wacht, er is nog één prangende vraag. Zijn we lijfelijk getuige van de bloedstollende ontknoping van het eredivisieseizoen 2021/2022? De laatste vraag durf ik wel met ja te beantwoorden. Of er moet een nieuwe virusvariant opduiken. Op de eerste vraag zegt mijn verstand dat we gaan huilen. Alhoewel het aantrekkelijke van sport is dat geen mens kan voorspellen wat de uitkomst is. Uit die wetenschap pers ik mijn laatste restje hoop voor mijn favoriete voetbalclub. Er zijn nog zestien wedstrijden te spelen en achtenveertig punten te verdelen. Er zijn echter wel wonderen nodig.

En die mirakels hebben we afgelopen jaar te weinig gezien. Veel te weinig. In het voorjaar van 2021 redden we pas heel laat het bestaan op het hoogste niveau in Nederland. In oktober vorig jaar wonnen we in de wegstervende speeltijd met 1-0 van Heracles. Wat mij betreft doen we het in dit nieuwe jaar beter, want teren op twee hoogtepunten over een heel jaar is veel te weinig. Daarom keek ik op 1 januari in een glazen bol en zag daar het volgende halfjaar overzicht.

Januari: Willem ll thuis is de start van de mirakelse seizoenhervatting: 2-0. Februari: Huurling Oussama Darfalou maakt zich nu al onsterfelijk als hij zijn hattrick voltooit tegen FC Groningen. Maart: Algemeen directeur Marcel Boudesteyn doet een beroep op de vers gekozen gemeenteraad om gemeentegarantie. April: Op zondag 17 april vertrekken duizenden supporters naar Rotterdam om PEC Zwolle voor de derde keer deze eeuw in de KNVB bekerfinale te zien spelen. Mei: We delen de punten met landskampioen PSV en gaan door naar de nacompetitie voor promotie/degradatie. Juni: We blijven er in. Vraag niet hoe, maar in de slotfase tegen de Graafschap neemt Bram van Polen afscheid van zijn actieve carrière met een fraaie kopgoal.

De toekomst voorspellen is makkelijk. Het echte toekomstbeeld blauw-wit inkleuren is een taak voor de selectie. De eerste huurlingen trainen deze week al mee. Voor technisch manager Willems heb ik nog één goede raad: zorg voor een ervaren aanvallende middenvelder.

Hup PeeEeeCee!

Anton Cramer

Afbeelding
Informatieavond in Stadkamer over zorg in laatste levensfase Algemeen 28 jan, 14:21
Afbeelding
Feyenoord toont belangstelling voor Thomas van den Belt Sport 28 jan, 13:51
Afbeelding
PEC Zwolle voldoet uiteindelijk aan de verwachtingen en zet TOP Oss opzij: 4-1 Sport 27 jan, 23:43