Afbeelding
Foto: Eigen foto

Vogellanden installeert Kinderadviesraad

Algemeen

ZWOLLE - Vogellanden centrum voor medisch specialistische revalidatie, bijzondere tandheelkunde en een gezonde leefstijl, wil kinderen en jongeren een stem geven door een Kinderadviesraad (KAR) te installeren. 

Sinds 11 januari 2022 is dit een officieel adviesorgaan van de zorgorganisatie. De KAR zet zich in voor de rechten, wensen, ervaringen en behoeften van de patiënten binnen de afdeling Kinderrevalidatie van Vogellanden.

Ervaringen

Het afgelopen jaar is volgens de organisatie hard gewerkt aan het samenstellen van een KAR. Inmiddels is er een club van drie jongeren actief in de KAR. Zij komen regelmatig samen om het te hebben over hun ervaringen en geven dan gevraagd en ongevraagd advies. De onderwerpen zijn heel divers. Denk aan de beleving tijdens therapiemomenten, de beleving van (behandel)ruimtes, de communicatie en het taalgebruik tijdens besprekingen of het contact over de planning van therapieën. Ook komen ze met ideeën hoe de behandelingen kunnen worden verbeterd. 

Kans

Lars is één van de kinderen in de raad: “Het is fijn om mee te praten over onze behandeling. Vaak wordt er over ons gepraat, nu met ons.” “Wij zijn heel blij met een eigen Kinderadviesraad. Het geeft ons de kans om van hun ervaringen te leren en onze zorg continu te verbeteren”, geeft bestuurder Fenna Eefting aan. Kijk voor meer informatie over de Kinderadviesraad van Vogellanden op: www.vogellanden.nl/kinderadviesraad-kar

Foto: gemaakt in eigen beheer en eigendom van Vogellanden. 

Vlnr: De voorzitter van de cliëntenraad Lisette Loonstra, de manager van de Kinderrevalidatie van Vogellanden Mirella Willems, de KAR leden Tamar, Lars en Josefien en bestuurder Fenna Eefting van Vogellanden.