Afbeelding
Archieffoto: Pedro Sluiter

Carnaval in Sassendonk gaat weer niet door

Algemeen

ZWOLLE - Het Gemeenschappelijk Carnavalsoverleg (GCO) heeft dinsdagavond de conclusie getrokken dat het carnaval dit jaar niet mogelijk is op de ‘originele’ data. Het GCO wordt gevormd door de carnavalsverenigingen uit Zwolle en Hattem, samen met de Horeca Evenementen Stichting Zwolle (HESZ).

“De afgekondigde versoepelingen tijdens de persconferentie zijn ruim onvoldoende”, stelt het GCO vast. “We kunnen alleen een volwaardig programma organiseren zonder anderhalve meter en placering en met een minimale sluitingstijd van 00.00 uur. Carnaval is geen evenement dat je zo maar even in zijn geheel verplaatst naar een ander moment in het jaar. Samen hebben we gekeken in hoeverre het haalbaar is om in 2022 een volwaardig (alternatief) carnaval te organiseren op een ander geschikt moment.”

Tradities

“Hierbij hebben we diverse alternatieven afgewogen, zoals andere evenementen die gepland staan in Zwolle, de belangen van de horeca, de voorbereidingstijd, draagvlak, geldende coronamaatregelingen en perspectief op verdere versoepelingen”, vervolgt het GCO in haar persbericht. “Dit alles juist met de intentie om het carnaval en haar originele tradities te behouden voor de lange termijn. Helaas hebben we samen moeten concluderen dat er in 2022 geen volwaardig (alternatief) carnaval mogelijk is. Er gaat opnieuw definitief een streep door alle carnavalsactiviteiten.”

Plan B

Het GCO meldt in april weer samen te komen om te kijken wat er wél kan. “We zullen in eerste instantie natuurlijk kijken hoe we carnaval op de originele data kunnen organiseren. Hierbij onderzoeken we tevens of we een plan B of C kunnen maken indien het carnaval weer niet op de oorspronkelijke data kan plaatsvinden.”

Afbeelding
Paleis Het Loo: een dagje uit voor iedereen Partnerbijdrages 3 uur geleden
Gerjo (links) en Adri-Jan Rigter met het nieuwe logo en de bouwtekening van de renovatie.
Gait Rigter stapt over naar Bike Totaal: dezelfde naam, een andere uitstraling Partnerbijdrages 3 uur geleden
Afbeelding
Driezorg en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht gaan samen verder als Vereen Algemeen 4 uur geleden